Život u izolaciji – preuokviri

Želim slušati u zvučnom obliku KLIKNI

Život u izolaciji nije nimalo zanimljiv jer je suprotan od svakodnevnog života kojim živimo. Smanjena mogućnost kretanja, druženja i ponajviše saznanje da ćemo trebati proboraviti neko vrijeme za koje niti ne znamo koliko će trajati može izazvati u nama veliki otpor od takvih prilika, tešku anksioznost, depresiju i na kraju smanjenje našeg imuniteta. 

Znanstvenici su već odavno dokazali svojim brojnim istraživanjima kako veseli, sretni ljudi, komunikativni imaju veće izglede za duži i zdraviji život. 

Takvi pojedinci nisu lišeni druženja jer su izvrstan odabir da većina želi biti u njihovom društvu jer se i sami osjećaju bolje. 

Pitanje je kako postići ovakvo stanje sa samim sobom u ograničenim uvjetima života – u samoizolaciji. 

Image by Oberholster Venita from Pixabay

Mnogi koji nisu imali nikada problema sa svojim dobrim stanjem sreće i zadovoljstva, također su se sada našli u poziciji kako održati i dalje takvo stanje te njime utjecati na sebe i druge. 

Prvo riječi SAMOIZOLACIJA, KARANTENA, OGRANIČENJE kretanja koje negativno zvuče za naše uši treba drugačije čuti. 

SAMOIZOLACIJU – možemo nazvati POZABAVIT SE SA SAMIM SOBOM kroz neko kraće vrijeme

KARANTENA – prostor koji ŠTITI zdrave od bolesnih

OGRANIČENJA – novi term bio bi MOGUĆNOSTI koje mi se daju u takvim uvjetima

Ovo je samo primjer kako svaku riječ koja u nama izazova određene emocije s kojima nismo dobro možemo učiniti saveznikom tako da ju pogledamo s njezine suprotne strane. 

Svaki novčić ima svoje lice i naličje. Ništa nije toliko crno koliko bi moglo biti bijelo i obrnuto. 

Zaključak je cijele ove priče da se trebamo, a to i možemo naoružati dobrim osjećajima i stanjima u kojima želimo biti. 

Ako želimo malo razgovora, uvijek možemo nazvati prijatelja, člana obitelji i nekog svog kolegu, klijenta s kojim radite. 

Vjerujte mi da ćete biti sretniji jer ste i njima uveselili nekih 10-tak minuta razgovora. Skrenuli im pozornost na neke druge teme. Razgovori koje ćete voditi dobra su prilika kako bi se naučili korigirati da ne govorite negativne vijesti, priče i informacije. Imate priliku i te teme reći na mnogo pozitivniji način bez da plašite sebe i druge. 

Kao što vama treba podrška tako vjerujte treba i drugima. Budite dobročinitelj i podarite im to. 

Da, teško je, nećemo to osporiti.

Nisam ni ja Bog i meni se sve okrenulo naglavačke i pronalazim ono najvažnije, a to je da živim dan po dan i ne opterećujem se što će biti na vijestima navečer. Što će biti za mjesec dana, jer kad bi tako gledala na stvari, slobodno nek me vode na psihijatriju i ostave tamo.

Da ne bi ovo krivo shvatili, naravno je da ću sva zbivanja pratiti, no neću dopustiti da me to slomi, emotivno i psihički isprazni. Imam i ja svoje alate i sisteme kojima to neutraliziram, a to je HUMOR. Mozak mi toliko brzo radi da mogu od najgore stvari složit foru da se svi smijemo. 

Obraćaju mi se klijenti i pričaju u kakvim su teškim situacijama. O plaćanju kredita, najma prostora u kojem rade. Nije lako, priznajem.

(Ja sam se prvo sprdala, ali sada mi više nije smiješno jer mi klijentice otkazuju, ne smijem radit) – rekla je jedna klijentica.

No hajdmo, malo drugačijim putem.

Umrijet nećemo, jer je to najlakše. 

Dragi Bog nam daje ono što možemo podnijeti i iz čega možemo najviše naučiti.

Opušteno i kad je najgore, jer jedino tada možemo trezveno razmišljati o sljedećim opcijama.

Iz najvećih kriza izašle su najbolje ideje, potezi, bolji ljudi. 

Dajmo sve od sebe tako što ćemo aktivno sudjelovati u stvaranju onog osobnog stanja u kojem želimo biti. Stanje mira i sreće.

Ja želim biti sretan nije dovoljno reći. Dovoljno je za početak, no što možeš učiniti da bi opravdao tu svoju želju. Čekati da se samo dogodi? Neće.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.