Život u izolaciji – preuokviri

Želim slušati u zvučnom obliku KLIKNI

Život u izolaciji nije nimalo zanimljiv jer je suprotan od svakodnevnog života kojim živimo. Smanjena mogućnost kretanja, druženja i ponajviše saznanje da ćemo trebati proboraviti neko vrijeme za koje niti ne znamo koliko će trajati može izazvati u nama veliki otpor od takvih prilika, tešku anksioznost, depresiju i na kraju smanjenje našeg imuniteta. 

Znanstvenici su već odavno dokazali svojim brojnim istraživanjima kako veseli, sretni ljudi, komunikativni imaju veće izglede za duži i zdraviji život. 

Takvi pojedinci nisu lišeni druženja jer su izvrstan odabir da većina želi biti u njihovom društvu jer se i sami osjećaju bolje. 

Pitanje je kako postići ovakvo stanje sa samim sobom u ograničenim uvjetima života – u samoizolaciji. 

Image by Oberholster Venita from Pixabay

Mnogi koji nisu imali nikada problema sa svojim dobrim stanjem sreće i zadovoljstva, također su se sada našli u poziciji kako održati i dalje takvo stanje te njime utjecati na sebe i druge. 

Prvo riječi SAMOIZOLACIJA, KARANTENA, OGRANIČENJE kretanja koje negativno zvuče za naše uši treba drugačije čuti. 

SAMOIZOLACIJU – možemo nazvati POZABAVIT SE SA SAMIM SOBOM kroz neko kraće vrijeme

KARANTENA – prostor koji ŠTITI zdrave od bolesnih

OGRANIČENJA – novi term bio bi MOGUĆNOSTI koje mi se daju u takvim uvjetima

Ovo je samo primjer kako svaku riječ koja u nama izazova određene emocije s kojima nismo dobro možemo učiniti saveznikom tako da ju pogledamo s njezine suprotne strane. 

Svaki novčić ima svoje lice i naličje. Ništa nije toliko crno koliko bi moglo biti bijelo i obrnuto. 

Zaključak je cijele ove priče da se trebamo, a to i možemo naoružati dobrim osjećajima i stanjima u kojima želimo biti. 

Ako želimo malo razgovora, uvijek možemo nazvati prijatelja, člana obitelji i nekog svog kolegu, klijenta s kojim radite. 

Vjerujte mi da ćete biti sretniji jer ste i njima uveselili nekih 10-tak minuta razgovora. Skrenuli im pozornost na neke druge teme. Razgovori koje ćete voditi dobra su prilika kako bi se naučili korigirati da ne govorite negativne vijesti, priče i informacije. Imate priliku i te teme reći na mnogo pozitivniji način bez da plašite sebe i druge. 

Kao što vama treba podrška tako vjerujte treba i drugima. Budite dobročinitelj i podarite im to. 

Da, teško je, nećemo to osporiti.

Nisam ni ja Bog i meni se sve okrenulo naglavačke i pronalazim ono najvažnije, a to je da živim dan po dan i ne opterećujem se što će biti na vijestima navečer. Što će biti za mjesec dana, jer kad bi tako gledala na stvari, slobodno nek me vode na psihijatriju i ostave tamo.

Da ne bi ovo krivo shvatili, naravno je da ću sva zbivanja pratiti, no neću dopustiti da me to slomi, emotivno i psihički isprazni. Imam i ja svoje alate i sisteme kojima to neutraliziram, a to je HUMOR. Mozak mi toliko brzo radi da mogu od najgore stvari složit foru da se svi smijemo. 

Obraćaju mi se klijenti i pričaju u kakvim su teškim situacijama. O plaćanju kredita, najma prostora u kojem rade. Nije lako, priznajem.

(Ja sam se prvo sprdala, ali sada mi više nije smiješno jer mi klijentice otkazuju, ne smijem radit) – rekla je jedna klijentica.

No hajdmo, malo drugačijim putem.

Umrijet nećemo, jer je to najlakše. 

Dragi Bog nam daje ono što možemo podnijeti i iz čega možemo najviše naučiti.

Opušteno i kad je najgore, jer jedino tada možemo trezveno razmišljati o sljedećim opcijama.

Iz najvećih kriza izašle su najbolje ideje, potezi, bolji ljudi. 

Dajmo sve od sebe tako što ćemo aktivno sudjelovati u stvaranju onog osobnog stanja u kojem želimo biti. Stanje mira i sreće.

Ja želim biti sretan nije dovoljno reći. Dovoljno je za početak, no što možeš učiniti da bi opravdao tu svoju želju. Čekati da se samo dogodi? Neće.

Ostale objave