Žena koja drži do sebe – Ona koja se voli i poštuje

Priznat ću ti, imam jedno malo tajno zadovoljstvo koje znaju samo moje najbliže frendice i muž. I jako mi se zbog toga smiju. To im je nespojivo samnom. 

To zadovoljstvo je gledanje reality showowa. Ne svih, ali među njima je i Gospodin Savršeni. Ja, kao netko tko ne gleda TV mjesecima, pratila sam taj show. Malo se toga sramim, ali šta je, tu je. ☺

Nego, jedna od protagonistica tog showa koja je non-stop imala full make up od jutra do mraka, rekla je da za nju žena koja se ne šminka ne drži do sebe. To me navelo da se pitam – tko je zapravo za mene „žena koja drži do sebe“?

Sve je bio potencirano i nekom raspravom na Facebooku ispod članka o tome kako žena koja drži do sebe danas mora nakon 40-e na botox. E to se već kosi sa svime u što vjerujem. Ne botox, nego činjenica da su bore znak da ne brineš o sebi.

Kad se sve toliko iskrivilo?! Bore su znak da si živjela. Da si se smijala. Da si se ljutila. Da si plakala. Bore su znamenje proživljenih uspona i padova, života samog. Kada su one postale nešto poput pokvarenih zubiju?


Za mene je žena koja drži do sebe, ona koja voli sebe. Ona koja se sređuje kad joj se „čefne“ i zato što želi, ali je sasvim slobodna biti i potpuno bez šminke. Žena koja se kreće na bilo koji način, ispcrpljivanjem u teretani, šetnjom ili plesanjem, sasvim je svejedno. Žena koja gradi mišiće i žena koja uživa u oblinama koje neki smatraju viškom. Žena koja se osjeća zdravom i trudi se podizati svoju energiju. Žena koja zna reći ne, uživati kad kaže da i zna kako ostati vjerna sebi. 

Žena koja drži do sebe govori svoju istinu. Djeluje i kad se boji. Daje si odmora, njeguje se kako njoj paše. Pazi na izgled na svoj način. Poštuje sebe, a onda i druge. 

Jesi li ti žena koja drži do sebe? Što to za tebe osobno znači?

Foto: Pexels

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.