Zašto smo za neke stvari disciplinirani, za druge pak ne?

Disciplina je jedna od važnijih stavaka za ostvarenje ciljeva. No, postavlja se pitanje, kako je steći?

Iz mog iskustva, jedan od najvećih izazova mi je bio stvoriti disciplinu treniranja. Htjela sam imati lijepo tijelo i ukloniti neke nedostatke koji mi se nisu sviđali. To je bio moj cilj, fit tijelo.

No, vježbala bi 10 dana i onda bi odustala. Bila sam ljuta na sebe jer mi nije bilo jasno zašto mi je toliko teško odvojiti 30 minuta za trening koji će me dovesti do fit tijela. Tada sam shvatila iz kojeg razloga moja motivacija «pada» nakon nekog vremena.

Moja glavna vrijednost je zdravlje i ono mi je više bitnije nego fit tijelo. Ne moram biti savršeno građena, već želim vježbati radi svog zdravlja, da se osjećam dobro u svom tijelu i da mi što više služi.

Tada sam ponovno definirala cilj vezan za treninge i motivacija se pojačala.

Kada to definiraš, možeš doći do glavne motivacije, a to su tvoje najveće vrijednosti, zbog kojih radiš to što radiš. Što je ono što ti je najbitnije u životu?

Photo by Valeria Ushakova from Pexels

Za početak je potrebna motivacija za ciljeve koje želiš ostvariti, nebitno za koji segment života. Onda se postavlja pitanje, zašto to želim? Što dobivam s tim ostvarenjem, a što gubim?

Koliko mi je to zaista bitno i je li to stvarno ono što želim? Je li to moj cilj ili nečiji tuđi?

To su vrijednosti, temeljni ciljevi koji nas u jednu ruku definiraju i daju nam najveću motivaciju.

Ovo je jedan od primjera koji ti može pomoći da i ti stvoriš jaču motivaciju za svoje ciljeve, a time i disciplinu. Odredi koji je to cilj koji je u skladu s tvojim najvećim vrijednostima te ga zalijepi negdje na vidljivo mjesto kako bi ti svaki dan bio podsjetnik, zašto radiš to što radiš. Uz njega naglasi vrijednosti koje će ti biti jedna od najbitnijih stavaka da te motiviraju za ostvarenje cilja.

Vjeruj mi, tako ćeš brže doći do onog što želiš.

Slobodno mi piši o iskustvima na mail: martina.biskupovic@gmail.com. Radujem se ostvarenju tvojih ciljeva. 

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.