Zašto skrivaš lice? – Inspirativna priča

Svako jutro pogledala se u ogledalo, ne vidjevši ništa. Samo praznina. Praznina života, navika, te svega što je okružuje. Bezbroj pitanja, a nigdje odgovora.

“Tko li sam?”

“Tko mi je oduzeo puninu života i sjaj iz očiju?”

“Dali je to život, ljudi ili stvari?”

“Iz kojeg razloga skrivam svoje lice pred drugima?” 

 “Od čega sam pobjegla ili od koga se skrivam?”

Photo by Ivan Aleksic from Unsplas

Osjećala se kao da je izgubljena i zatočena na ovom svijetu, ranjena duša koja pokušava preživjeti i traži ono svjetlo na kraju tunela. 

Znala je da je ponekad potrebno samo malo, možda jedna riječ, jedna pjesma,  jedna slika, da probudi u njoj ono što je najpotrebnije da ponovno ustane.

Pričala je ogledalu kao najboljoj prijateljici. I onda se upalila jedna iskra. Iskra nade koja je bila duboko skrivena u njoj.

“Mislim da je vrijeme da probudim sebe, da se maknem iz ovog osjećaja koji me guši. Želim živjeti. Osjećam onaj atom snage u sebi, koji razigrano pokušava doći do mene i dati mi ponovnu vjeru u život. U sve što je oko mene. “

“Znam da ja odlučujem i odlučila sam. Pobojat ću ovaj život svojim bojama, pogledat ću visoko prema nebu, suncu, zvijezdama i mjesecu. Pronaći ću sjaj koji sam izgubila. Otkrit ću svoje lice pred svima i dat ću da ponovno svijetli ona iskra u mojim očima. Bez srama, krivnje i nemoći. Ne skrivam se više. Sjajim svojim sjajem. Dižem se, polako i sigurno. Tu sam. Spremna sam ponovno upoznati ljepotu života. “

Pročitaj još:

Kamikaza – inspirativna priča
Nemoj još odustati- inspirativna priča
Tko sam ja? -inspirativna priča

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.