Zahvali tijelu što ti služi

Ponekad zaboravimo zahvaliti svom tijelu što nam služi i podržava nas na našem putu. Zanemarujemo njegove potrebe jer kao da je sve ostalo važnije od njega. Danas želim da se posvetiš par minuta svom tijelu. Dopusti sebi osjetiti ga i osloboditi se napetosti koja je u njemu.

Za početak, izdvoji se na par minuta u prostoriju gdje te nitko neće ometati. Udobno se smjesti i zatvori oči. Udahni par puta i osjeti kako zrak putuje u tvoje tijelo i kako se sa svakim izdahom otpušta napetost koja je trenutno u njemu.

Zamislit ćeš kao da skeniraš svoje tijelo i prolaziš uzduž njega te svakom dijelu poručiti «Volim te i hvala ti što mi služiš.»

Neka to bude glavna afirmacija koju ćeš reći svakom dijelu svog tijela.

Prvo kreni od glave i mentalno joj poruči kako je voliš i kako si zahvalna što ti služi.

Ukoliko ti još dođe kakva misao s kojom bi nešto poručila, slobodno reci. Osjeti kako se polako smiruje um i oslobađa napetost u tom dijelu tijela. Zahvali svojim očima što vidiš, svojim ušima što čuješ,nosu s kojim upoznaješ sve predivne mirise oko sebe, ustima s kojim možeš osjetiti sve okuse koje unosiš kroz hranu. Zatim prijeđi na vrat, zahvali mu i reci da ga voliš. Dopusti oslobađanje svega što se nakupilo u tom dijelu, svega onoga što ti u nekim trenucima stvara grč u grlu. Ako se i sjetiš pojedinih situacija koje su dovele do tog grča, slobodno ih spomeni i reci kako si spremna osloboditi ih se. Zatim prijeđi na prsni koš, trbuh, niz kralježnicu te cijela leđa. Reci i njima volim te i zahvali. Ukoliko imaš problem s nekim organom ili te duže vrijeme muče tegobe u nekom dijelu, zadrži se na njemu i zamisli da ga dodatno puniš svjetlošću ljubavi. Neka taj dio pojačano svijetli. Pokaži mu koliko ga voliš. Zatim prijeđi na svoje ruke i noge, sve do stopala. Pokaži i njima koliko si zahvalna te im reci koliko ih voliš. Nakon što si prošla cijelo tijelo, ponovno prođi po njemu i probaj osjetiti dali je još negdje prisutan kakav grč ili napetost te ako je, pošalji mu ljubav. Neka se proširi po cijelom tijelu. Osjeti ju. Uživaj u toj toplini koju donosi. Prepusti joj se.

Zatim kad budeš spremna polagano otvori oči i vrati se svojoj svakodnevici.

Uvidjet ćeš koliko si dobila lakoće za sve što trebaš napraviti. Tvoje tijelo će ti biti zahvalno jer si mu podarila svoje vrijeme.

Bravo za tebe.

Nadam se da ti se svidjela ova kratka vizualizacija. Slobodno mi javi dojmove. Budi ljubav svaki dan jer zaslužuješ to.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.