Vrtovi budućnosti su stigli – unajmi svoj Gruntek i jedi ekološki uzgojenu hranu

Danas su sretni oni koji mogu odvojiti vrijeme za izradu i brigu oko svog vrta. Svi koji su to probali znaju koliko je vremena i truda potrebno da bi svakodnevno na tanjuru imali svježu i ekološku hranu.

Za sve one koji nemaju taj luksuz, osmišljen je hvalevrijedan projekt naziva Gruntek.

Gruntek je web aplikacija, Gruntek su eko vrtovi, ali ono najvažnije Gruntek su ljudi. Ovaj je projekt prvi u svijetu koji omogućava građanima metropole boravak na otvorenom, roštilj, piknik, edukacije i stalan izvor ekološki uzgojenog povrća. Zvuči nemoguće, ali zapravo je vrlo jednostavno. Na Grunteku se nalaze vrtovi budućnosti na kojima raste ekološki uzgojeno povrće, a koji se mogu unajmiti na godinu dana. Naravno, korisnik vrta bira koje će to povrće biti. Može pratiti rast svog povrća, ubrati ga svojom rukom, udahnuti svježi zrak i vratiti se u grad. Za korisnike vrtova koji nemaju vremena, uvijek postoji dostava svježeg i mirisnog uroda.

Kako je pokrenut projekt i tko ga je pokrenuo?

Projekt je pokrenut prije samo nekoliko mjeseci od strane Zagrebačkog tima kojeg je okupio Tino Prosenik, inženjer agronomije i CEO Yachtmaster Grupe koja godinama, na globalnoj razini, predvodi u organizaciji B2B sajmova za nautičku industriju. Glavni nam je cilj bio i ostao – inovirati.  Za vrijeme prvog lockdowna razgovarali smo o budućnosti naše tvrtke. Pretpostavili smo da 2020. i 2021. godina neće biti povoljne za organizaciju internacionalnih događaja zbog čega smo počeli razmišljati o novom projektu koji će nas ispuniti na poslovnoj, ali i privatnoj razini. U moru negativnih vijesti htjeli smo se okupirati nečim pozitivnim, htjeli smo stvarati, htjeli smo dati – sebi i drugima. I tako je nastao Gruntek. Vizija Grunteka produkt je timskog rada, a glavni je cilj omogućiti građanima Zagreba transformaciju od klasičnog kupca u modernog proizvođača zdravog i ekološki uzgojenog povrća. Dok nismo krenuli s realizacijom projekta nismo bili svjesni kako je ekološka proizvodnja slabo zastupljena u Hrvatskoj. Primjerice, od 160.000 OPG-ova samo 4.374 prakticira ekološke metode uzgoja. Zahvaljujući Grunteku, korisnici vrtova budućnosti moći će, uz pomoć pouzdanih poljoprivrednika, uzgajati eko povrće – osiguravajući tako sebi i svojim najbližima bolju i zdraviju budućnost.

Photo by Gruntek

Brzi život popraćen lošim prehrambenim navikama ostavlja velik trag na našem zdravlju i vrijeme je da se zapitamo što konzumiramo i koliko truda ulažemo u svoje zdravlje i budućnost. Gruntek zato omogućava besplatne edukacije o branju eko povrća i pripremi istog. Osim što smo usmjereni na edukaciju odraslih, fokus nam je i na psihofizičkom zdravlju djece. Naime, vrtlarstvo vrlo pozitivno utječe na kardiovaskularnni sustav i na opće fizičko zdravlje, a kada su u pitanju današnja djeca koja su okružena stresom, vrtlarstvo dobiva puno veći smisao. Vrt na Grunteku postaje mjesto opuštanja, učenja, igre i zabave.

KAD JE OTVORENJE?

Veliko otvorenje Grunteka organizirat ćemo 1. svibnja – na Međunarodni praznik rada. Tada ćemo otvoriti i dodatne sadržaje kao što su piknik i roštilj zona, igralište za djecu, a svaki će korisnik Grunteka dobiti i poklon paket za prvu berbu. Korisnici koji su zainteresirani za eko uzgoj moći će se educirati o berbi povrća, dok će radionice na temu nutricionizma i pripreme povrća biti otvorene za sve posjetitelje Grunteka. Vrtovi budućnosti bit će otvoreni samo za članove Gruntek zajednice koje ćemo, zajedno s njihovim obiteljima i prijateljima, dočekati s velikim i iskrenim uzbuđenjem. Sve čitatelje koji si žele osigurati stalan izvor eko povrća, a svojoj djeci žele pružiti zdraviju i bolju budućnost pozivamo da osiguraju svoj vrt budućnosti do 5. travnja kada zatvaramo najam za ovu sezonu.

Sve o Grunteku saznajte na njihovoj web stranici, Facebook i Instagram profilu.

Pročitaj još:

Glavobolje, stres, umor ili nervoza tvoj su veliki problem? Dvije prijateljice imaju prirodno rješenje za tebe
Prijavi se na Sretan izlet na Papuk 10.4. 2021
Pridružite nam se na 4. vikendu “Sjeti se sebe” na otoku Krku

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.