Vrijeme promjena – vrijeme rasta

Kako se dogodila ova zdravstvena i socijalna kriza, u posljednjih nekoliko tjedana moj raspored, kao što vjerujem i svima, mijenja se iz dana u dan. Odgađaju se događanja i okupljanja, obaveze se prebacuju, sastanci otkazuju, sve što može ide on-line.

I moram priznati, sve mi to i nije tako strašno…

Vjerojatno bi se našlo puno dušebrižnika koji bi ovu moju izjavu osudili i proglasili me državnim neprijateljem, međutim, u jednom trenutku dio mene je doista pomislio: “Da, to je to, sada stajem!” Iako je globalna panika zaokupila sve pore društvenog života, gledajući potpuno egoistično ovu situaciju, dobila sam priliku odmoriti od užurbane svakodnevnice. Kao, uostalom, i većina drugih. S otkazivanjem raznih obaveza, moj raspored je doista prodisao. A i ja s njime.

Situacije koje dolaze nenadano i brzo, tjeraju nas da promislimo. O obavezama, o ljudima, o tome gdje se i zašto dajemo i koliko je dovoljno ili previše. U vremenima velikih kriza događaju se velike promjene. Kako u privatnim, tako i u poslovnim životima, kako na nivou pojedinca tako i u širim društvenim krugovima.

Image by kangbch from Pixabay

Mene je ova situacija natjerala da reorganiziram sebe i privatno i poslovno. Da promislim što je to što podržava moje životne ciljeve, a što me sputava u napretku. Da uzmem vremena za odmor, knjigu i čaj. Da preispitam svoje granice, svoje vrijednosti i svoje ciljeve.

A gdje si ti? Kako tvoj raspored reagira na krizu? Imaš li od jednom viška vremena ili samo još više obaveza?

Kriza, kao i sve promjene, donosi i pozitivno i negativno. No, o tebi ovisi koliko će biti kojeg. Možeš li ostati fleksibilna i prilagoditi se ili ludiš jer stvari izmiču kontroli?

Ako si i ti od užurbanog rasporeda u trenu stigla do vremena za sebe, priušti si nešto da se razveseliš i udovoljiš si. Topla kupka, dobar film ili knjiga, više vremena s djecom ili partnerom. Sve su to vrijednosti na koje često zaboravimo u užurbanoj svakodnevici.

Ako ti treba ideja za zajedničko provođenje vremena s djecom ili se želiš posvetiti svom osobnom razvoju, uvijek možeš iskoristiti kreativne tehnike.

Vision board je tehnika koja će te opustiti i zbližiti s ukućanima dok izrezujete stare časopise i maštate o na primjer, sljedećem godišnjem odmoru. Sve što ti treba je hrpa starih časopisa, škare i ljepilo i puna vreća smijeha, veselja i opuštenosti.

Ili se upusti u ovu avanturu sama, preispitaj svoje ciljeve i vrijednosti i smisli novi scenarij. Jer u vrijeme velikih promjena, otvara se bezbroj prilika za osobni rast.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.