Večer je trenutak za zajedništvo sa svojim unutarnjim JA

Bogato obojeni sumrak i pojava prve zvijezde daju nam do znanja da je vrijeme za odmor, opuštanje i povlačenje iz pritisaka koje je diktirao dan. Za ljudska bića i druga živa bića koja su najaktivnija na dnevnom svjetlu, večeri mogu biti manje užurbane i opuštajuće. Riječ je o periodu dana kada se pripremamo za san i kvalitetno provodimo vrijeme sa svojim voljenima. No, večeri su puno više od večere i osjećaja hladnog, mekog jastuka. Večeri su prekrasno vrijeme za katalogiziranje dnevnih događaja bez ometanja, uživanje u nježnoj samoći, tišini i zajedništvu sa svojim unutarnjim ja.

Mnogo je načina kako večer pretvoriti u njegujuće i obogaćujuće iskustvo. Jednostavno šetanje carstvom sumraka može vam pokazati dva različita svijeta: jedan koji odlazi i jedan koji tek oživljava. Navečer se zvukovi koje stvaraju ljudi počinju smanjivati, a zvukovi zemaljskih noćnih bića i same prirode postaju očitiji. Kako noć polako pada, mirisi se mijenjaju, a miris tla i zelenila postaje sve veći.

Gledanje neba navečer može biti meditativna aktivnost – ona koja nas podsjeća da smo samo jedan dio beskrajno složenog i prostranog svemira. Svake noći, različite mjesečeve faze pokazuju nam protok vremena, a mogu nas podsjetiti i na to da svaka faza u našem životu ima svoju čar, ljepotu i ono zbog čega je se vrijedi sjećati.

Dok cvrčci cvrkuću, a noćne ptice odaju mističnost, večernji rituali mogu učiniti da danu date na cjelovitosti. Mogu vam pomoći da se opustite od dnevne zauzetosti i utrti put za dobar san.

Rituali i rutine pomažu vam da se pozdravite s danom koji je na isteku i otvorite novom. Dok sunce zalazi, pokušajte napraviti niz istezanja, upaliti svijeće ili gledati kako dnevno svjetlo blijedi. Umirujuća, prirodna ljepota svake večeri može vam biti pozadina dok meditirate, utišavate dušu i opuštate se u miru i tišini koji se mogu naći na kraju dana.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.