Svjetlosna godina – proza za dušu

Maru Majstorović, urednicu portala samopozitivno.com i istoimene Udruge imala sam priliku sresti u nekoliko profesionalnih i privatnih situacija i naš kako je dala naslutiti u naslovu, Mara je svjetlo.

U ovom kratkom proznom dijelu Svjetlosna godina, Mara se vraća u ono najbolnije, osobnu priču o Slavoniji, Vukovaru i ratu 1991. Ogoliti dušu čitateljima, prikazati sve porušene nade, snove, živote i zatim oprostiti, naći nadu i nakon toga krenuti zdušno u revitalizaciju prvo sebe a onda i društva u kojem živi odlika je hrabrih. A Mara to svakako je, jer je na vlastitom primjeru pokazala sve ono što “ONA” prolazi kroz roman.

Čitajući red po red, slovo po slovo, fantastično stilski složeno uvelo me u priču i pokazalo koliko je sve što imamo oko nas zapravo prividno i krhko a kolika je jaka snaga ljudskog uma i odluka da se nakon svih poraza dignemo i krenemo naprijed.

Kako je Maru zadesio rat, mnoge od nas u drugim dijelovima Hrvatske sada su zadesili potresi. Neki su preko noći ostali bez svega, neki bez dragih ljudi ali gubitci su veliki. Autorica kao da je vizionarski znala i kao kap nade za sve napisala ovu knjigu krajem 2019.

Foto: Danijela Medaković

Za mene je ovo knjiga o jednoj velikoj pobjedi, pobjedi nad samim sobom, nad svojim umom i obracima ponašanja, što naučenim što kolektivnim.

Pa kako i sama autorica u jednom dijelu kaže:

“Lijepe uspomene su moćne jer su zaogrnute s radošću, ljubavlju i svijetlom.
Sjećanja su bila tajna njezinog iznova otkrivenog dobrog osjećaja i optimizma kako će i njezina priča iz sadašnjeg trenutka u konačnici imati sretan kraj.
Shvaća da kraj stvara sama. Kraj priče je u njoj.

Strah ili ljubav?
Sumnja ili vjera?

Ovu bitku ne smije izgubiti. “

zapravo je to poziv i osvještavanje svima nama da smo mi kreatori i imamo tu moć izabrati biti žrtve ili biti heroji.

A iz svake priče svatko od nas kada ogoli i upozna onog istinskog sebe, izlazi kao HEROJ!

Pročitaj još:
Izbor – knjiga koja će vratiti nadu bez obzira na sve
Što je nenasilna komunikacija i kako može spasiti vaš odnos?

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.