Stress free kultura -zašto je važna

Ususret Switch Off Stress! Radionici koja se održava u Poreču 11.12. i/ili 12.12. razgovarali smo sa Sandrom Mraović Deković, utemeljiteljicom jedinstvenog Lift Up Stress Free Concepta za pojedince i tvrtke, o važnosti Stress Free kulture, kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

  • IS: Sandra, predstavi nam se ukratko?

Prema obrazovanju sam mag. oec., specijalist za ljudske potencijale, certificirani executive coach (AoEC – London), Hogan interpretator i poslovni trener s dvadesetogodišnjim management i HR iskustvom, što je kroz spoj zdravlja, poslovne edukacije i wellnessa, rezultiralo kreiranjem Stress Free Concepta. Moj životni put i poslovno poduzetničko iskustvo, vodilo je upravo ka ovom trenutku kada kroz Lift Up mogu živjeti svoju svrhu i pomoći pojedincima i organizacijama da sebi osiguraju onaj balans koji će voditi realizaciji njihovog punog potencijala i ostvarivanju poslovnih i privatnih željenih ciljeva. Vjerujem, posebno danas u izazovnim vremenima, da je itekako važno pronaći taj work & life balance. Sigurna sam da se slažete sa mnom.

  • IS: Što je Stress Free Concept?

Stress Free Concept je autorski koncept koji ima dva temeljna cilja.
Prvi je usmjeren na otkrivanje individualnih, eksternih i internih okidača stresa te pronalaženje rješenja za njihovu prevenciju i upravljanje, sa svrhom  sprječavanja burnout sindroma specifičnog za visok odgovorne i upravljačke pozicije.
Drugi se odnosi na kreiranje i implementaciju Stress Free kulture u organizaciju, te uspostavu zdravog poslovno-privatnog balansa kod svakog pojedinca unutar organizacije, kojom će se osigurati učinkovit i motiviran tim za održivo izvrsne rezultate.

Foto: Privatna arhiva
  • IS: Zašto Switch Off Stress!?

Sandra: Zašto ne?  Budiš se u 6 i tvoj je čitav svijet? Pa nije baš tako, što se puno puta dokazalo. Globalne promjene, aktualna pandemija i nametnuti način života itekako diktiraju našu svakodnevicu. Stres neminovno prati ove promjene, u velikoj mjeri je i podmukao, često ni ne primijetimo da je tu jer živimo u njemu. Danas stres nije samo termin, već je postao način života. Što prije to shvatimo i još važnije prihvatimo, lakše ćemo poduzeti nešto da taj način života promijenimo ili barem modificiramo u mjeri koja nama osobno odgovara. Idemo krenuti od pojedinca, iako je utjecaj stresa puno širi. Stres utječe ne samo na naše fizičko zdravlje već i na naše psihičko stanje i osjećaj sreće. Ako imamo prevenciju u svemu ostalom što se zdravlja tiče, zašto je ne bismo imali i kod stresa?
Važno je razumjeti – mi kao pojedinci zaista imamo moć promijeniti ono što ne želimo. Samo je potrebna osviještenost i hrabrost. 
Ja bih postavila pitanje ovako – Zašto već nismo nešto promijenili, što čekamo? Alarm? Pa dočekali smo ga!
E baš zbog toga je radionica nazvana Switch Off Stress! – zaustavimo se na trenutak, prepoznajmo gdje smo, promijenimo ono što ne želimo, naučimo upravljati sobom, svojim vremenom i najbitnije – svojim zdravljem. Na koje ste mjesto stavili sebe?

  • IS: Znamo da velike svjetske kompanije već godinama unazad posvećuju veliku pažnju unaprjeđenju međuljudskih odnosa među svojim zaposlenicima sa posebnim naglaskom na implementaciju stress free kulture kao svoje organizacijske kulture. Je li i u Hrvatsku došao taj trend?

Sandra: Neminovno se nameće. Do jučer je stress free kultura u organizaciji bila nešto što će tek biti ili se razmišlja da treba. Danas nas je stvarnost rapidno demantirala i negdje zapovjedila da se time moramo baviti. Kada? Jučer! Upravljanje stresom svjetske uspješne organizacije podrazumijevaju kao „must-have“ politiku, budući da već godinama znaju nešto što i naše organizacije sve više prepoznaju. Dugoročni, odnosno kronični stres, direktno utječe na performanse pojedinaca i na krajnji financijski rezultat i produktivnost. Definicija Stress Free kulture u organizaciji nam sve kaže: uspostava zdravog poslovno-privatnog balansa kod svakog pojedinca unutar organizacije, kojim će se osigurati učinkovit i motiviran tim djelatnika i/ili suradnika za održivo izvrsne rezultate. 
Ova kriza je uzrokovala veliki šok i realne neželjene posljedice, ali je i svojevrstan test otpornosti i reakcija na stresore koji pristižu na dnevnoj bazi. Kako se tko s time nosi ovisi upravo o uspostavljenoj organizacijskoj kulturi u kojoj djeluje. Kako vi prolazite?

  • IS: Koliko je njegovanje stress free kulture važno  za poslovanje jedne organizacije, a koliko za samog pojedinca u njoj? Ili pak za sve one koji su poduzetnici, kao i Vi?

Sandra: Nemjerljivo važno. Osjećaj straha, ljutnje, anksioznosti, pospanosti ili pak nesanice, potom zdravstvene tegobe, osjećaj nezadovoljstva, demotiviranosti su nešto što prati ne-upravljanje stresom. Ovo je samo dio simptoma, oni su itekako širi. Svi smo bili u nekoj od tih faza, ali je nezgodno kada faza postane trajna. Zbog očekivanja i odgovornosti koje njihova pozicija nosi to se posebno primjećuje kod poduzetnika, lidera ali i kod svih visoko angažiranih zaposlenika. Jako je važno biti upoznat sa metodama, alatima i tehnikama kojima će se odgovoriti na detektirane uzroke stresa i imati podršku u tome. Ne možete sve sami. Bilo da se radi o osobnim ili organizacijskim ciljevima, stress free kulturom ostvaruju se višestruke koristi poput: work&life balanca, prevencije burnouta, postizanja učinkovitog i motiviranog tima suradnika, smanjenja broj bolovanja, privlačenja i zadržavanja najboljih talenata, stvaranja branda dobrog poslodavca i mnoge druge. Zašto ne bi primijenili ove korake i time uvelike olakšali sebi svakodnevnicu?

  • IS: Koliko je današnje vrijeme izazovno za jednu poslovnu ženu? Ili još konkretnije – Kako uskladiti privatni i poslovni život?

Sandra: Iz osobnog iskustva, koje vjerujem dijeli veliki broj žena, izuzetno izazovno. Osjećaj preopterećenosti i nesigurnosti na poslu dovodi do nenamjernog zanemarivanja privatnog života. Zadovoljavanje zahtjeva jedne strane često nužno povlači nemogućnost zadovoljavanja druge strane, a ta druga strana u najvećem broju slučajeva bude obitelj ili vama blisko i bitno okruženje. Kako da poslovna i privatna integracija bude uspješna? Nije nemoguće ostvariti svoje ciljeve koliko god oni možda nedostižno izgledali. I definitivno ne možete sve same. Kroz Lift Up Stress Free Concept razvili smo stragegije koje su meni osobno pomogle u balansiranju poslovnog i privatnog života. Radujem se što ću baš ta znanja podijeliti na predstojećoj radionici. 

  • IS: I za kraj. Koja je Vaša poruka svim zainteresiranima za radionicu? Što mogu očekivati?

Sandra: Mi žene pokušavamo imati i napraviti baš sve i često smo nerealne u očekivanjima prema sebi. Borimo se konstantno sa unutrašnjim i vanjskim saboterima, često na žalost na pogrešan način kojim štetimo sebi. Svaka poslovna žena, bilo da je poduzetnica ili da radi u nekoj tvrtki, pokušava uskladiti posao s privatnim životom i to obično na način koji to društvo nameće, a sa čime uopće ne moramo dobro rezonirati. Upravo je ta nerealnost u očekivanjima često  uzrok burnout-a ili sagorjevanja. 

Zašto da se prijave sve zainteresirane žene i sebi poklone jedan tako dragocjeni alat upravljanja stresom? Upravo zbog toga. Osvijestite negativne implikacije stresa, poduzmite korake u njegovoj regulaciji, ojačajte samopouzdanje & samopoštovanje, pojačajte taj prijeko potreban osjećaj entuzijazma. Naučite kako. I uz to dobro se zabavite sa nama! A ja osobno se unaprijed radujem druženju i dragocjenoj razmjeni iskustva. Jer sve smo iza uloge poslovne žene i supruge, majke, sestre, prijateljice… i toliko toga dobroga za nas osobno i naše okruženje možemo zajedno učiniti. 

Link za radionicu:

www.liftup.hr/switch-off-stress

www.liftup.hr

info@liftup.hr

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.