Senzualnost i seksipil ne ovise o nikome – Put do duhovnosti je kroz tijelo

Ženstvenost, senzualnost i ženska seksualnost ovih su posljednjih godina sve glasnija i jača tema. Puno se o tome priča i puno se piše, a imam nekad osjećaj da radionice o tome iskaču iz paštete.

Iako bi netko rekao da je to možda previše ili da je to samo trenutno IN, ja mislim da nije tako i da za to postoji razlog. Razlog je buđenje. Previše žena svoju seksualnost ili potiskuje ili doživljava samo u odnosu s partnerom ili u odnosu na njega.

Ja u dvorani potičem žene da osvijeste svoju senzualnost i seksualnost kroz tjelesni odnos sa samom sobom. I pri tom ne mislim na mastrubaciju, iako ni u njoj nema ništa loše. 😉

Mislim na to da je za sočan, strastven i životan život važno osvjestiti svoju seksualnost. Budući da je to duhovnost uzemljena u tijelu, najbolji put do njene slobode i osjećaja je upravo kroz tijelo. I dok žene učim kako da se kreću da probude tu senzualnu boginju u sebi, često koristimo pokrete koji su se do sada koristili u zavođenju, striptizu i svim ostalim aktivnostima navezanim na muškarce.

ples

Feministica sam, i baš zato što jesam važno mi je da svaka žena shvati da senszualan, seksi, ženstven način kretanja ne znači objektivizaciju seksualnosti, već svaki taj pokret za sebe izaziva užitak u ženi.

Iako si to zaboravila kroz godine pa se u početku takvo kretanje čini teško i naporno, kao da si zaključana i kruta, to je tebi sasvim prirodno. I samo predrasude do kojih je dovela toksična podjela muške i ženske energije može to smatrati nečim lošim i nečim što seksualnost smatra objektom. 

Tu nema “fake it untill you make it”. Taj se osjećaj i samopouzdanje utkano u tijelo budi samo kretanjem i plesom. I tako polako nestaju te čvste zakočenosti u tijelu i ono postaje sve mekše i mekše. Bez previše analize i razmišljanja, svakim novim pokretom i svakom novom kretnjom skidaš za sebe jedan sloj programa u kojem si kao žena – dobra majka i supruga lišena svake zavodljivosti, slobode i autentičnosti.

Kod nekih žena to se događa vrlo brzo, kod nekih je potrebno par godina, ali svaka koja je uporna na kraju dođe do tog osjećaja. To nije proces učenja. Već proces odučavanja. Od svega što te je natjeralo da se skupiš i stisneš.

Slobodna, seksualna, senzualna i probuđena žena nikad neće imati potrebu poniziti drugu ženu na bilo koji način. I to je još jedan razlog zašto je ova tema toliko važna.

Kako probuditi svoju senzualnost/seksualnost (ili je osnažiti)?

  1. Na raznim videima možeš pratiti vježbice koje mi koristimo u treningu za oslobađanje senzualnosti i seksipila: Tu ćeš također vidjeti i prijedloge za muziku, što me dovodi do sljedeće točke.
  2. Muzika. Nije važno kako ćeš se kretati u početku, samo se počni kretati. Pleši po kući u polaganim sporim kretnjama što više kružeći bokovima. Valjaj se po podu. Slušaj muziku tako da odgovaraš na nju pokretima tijela spontano. Kreni od polagane muzike pa prema bržoj. Ne postoje ograničenja, svaka žena ima svoju „stvar“ koja joj pomaže da probudi taj dio sebe,
  1. Obuci seksi veš. Čak i ako ga nitko neće vidjeti i čak i ako samo ideš u staroj trenirci prošetati psa. Hehe. Ima nešto u tom vešu. 
  2. Osvještavaj zdjelicu. Kako? Samo kad pomisliš na nju već je osvjestiš, a dodatno možeš kontrahirati unutarnje mišiće kao da radiš Kegelove vježbe, samo da kroz dan sve više budeš svjesna tog dijela sebe. 
  3. Dodiruj se. Ne treba to biti na klasično seksualan način kako bi zamislila dodirivanje, već samo maženje, kako bi podragala nekoga tko ti je drag. Dotakni svoje lice, zagrli se, prođi rukom po koži nogu ili prstima kroz kosu. 
  4. Radeći bilo što od ovog osjećat ćeš se blesavo, ali ipak to napravi. Uživaj u svom tijelu, kako god (ne)zadovoljna bila njenim izgledom. 

Foto: Pexels, Unsplash

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.