Sandro Kraljević o komunikaciji s teškim ljudima

Sandro Kraljević predavanje o komunikaciji s teškim ljudima održao je u Knjižnici Dubrava

Zašto neke osobe iz svoje okoline doživljavamo kao „teške“? Kako komunicirati s njima i u razgovoru postići što želimo te izbjeći sukob? Bila je to tema predavanja koje je Sandro Kraljević održao u Knjižnici Dubrava predstavljajući svoju knjigu „Kako preživjeti u suvremenoj džungli“ i izazvao dinamičnu raspravu publike. Knjiga je objavljena početkom godine, prije korona-krize, a u krizi se pokazala kao jedna od najtraženijih knjiga za psihološku edukaciju i adaptaciju novim okolnostima.  

Publici u dvorani Knjižnice Dubrava Sandro Kraljević objasnio je neke od razloga nesporazuma u komunikaciji zbog kojih sugovornike doživljavamo kao teške osobe. Ponekad su posrijedi različite vrijednosti, pogrešan izbor riječi i nesporazumi između sugovornika. Komunikacija treba biti jasna i u razgovoru s teškim sugovornikom treba sagledati što nam je zapravo želio reći te pravilno protumačiti njegovu poruku.

U knjizi „Kako preživjeti u suvremenih džungli“ ponuđene su vježbe za komunikaciju s teškim ljudima, a na sličan je način obrađeno još sedam aktualnih tema tipičnih za suvremeno društvo, među kojima su ovisnost o društvenim mrežama, agresija, bezvoljnost, depresija i prekovremeni rad. 

Foto: Privatna arhiva

Sandro Kraljević završio je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a bavi se primijenjenom poslovnom psihologijom i vodi tvrtku Mind Lab d.o.o. Knjigu Sandra Kraljevića „Kako preživjeti u suvremenoj džungli” preporučuje Hrvatsko psihološko društvo te desetak uglednih recenzenata među kojima su psihologinje Ljubica Uvodić-Vranić i Dragica Barbarić te profesorice na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić i prof. dr. sc. Željka Kamenov.

Pročitaj još:
Nova zbirka pjesama „To mogu samo ja“ poziva na budnost i daje ohrabrenje
Moj potencijal – što je to?
Kako sam jedva preživjela prekid i što mi je rekla moja terapeutica

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.