Rock strana bajke – roman koji se i sluša

Rock strana bajke ljubavna je priča vrlo zanimljiva, neobična i bajkovita i točno takve bi sve ljubavne priče trebale biti.

Rock strana bajke u nekim djelovima može biti i kriminalistički roman jer u njemu postoji sekta koja stoji iza nekih zločina.

Rock strana bajke je mističan roman jer mistike kroz svaki odnos, svaku potragu i cijlokupni roman ne nedostaje. Čak i počinje mističnom legendom o paru blizanaca.

Rock strana bajke je i bajka jer vodi nas u neki zamišljen svijet koji spaja s našim vremenom, tako stvarnim i modernim.

Adria i Ellak glavni likovi romana upoznaju se, istražuju, zaljubljuju pokušavjući otkriti motive samoubojstva Adriine sestre blizanke. Pojavljuje se tu i tajna sekta “Crna paleta” za koju svi znaju da postoji, ali kao da ne postoji. Sekta je povezana sa svim likovima u romanu i ključna za otkrivanje istine.

Odnos Adrie i Ellaka, odnos je jedne mlade žene pune života i čovjeka u četrdesetim godinama koji potpuno drugačije doživljavaju svijet, donose zaključke i imaju potpuno drugačija iskustva. No to nikako nije prepreka za njihov ljubavni i erotski odnos.

Zanimljivo je to da je Marijana po zanimanju arheologinja i povjesničarka te radi kao kustosica u bjelovarskom muzeju. Pa tako i nije neobično da bajkovitost, mistika i povezanost onoga staroga s modernim prožima cijeli roman.

Svako poglavlje u knjizi nosi naslov pjesme nekog rock benda i mene je potaklo da prije čitanja poglavlja poslušam pjesmu, to obično radim i sa drugim knjigama, kada nađem nešto što ne znam bilo da se radi o knjizi, slici ili pjesmi poslušam, pročitam ili pogledam i to mi daje jednu sasvim novu perspektivu na djelo koje mi je u rukama. Osim sa zanimljivim sadržajem dobila sam i playlistu 60-tak pjesama i bolju opću naobrazbu iz rock glazbe.

Knjiga je dostupna na Facebook i Instagram profilu autorice, u knjižari Rockmark u Zagrebu, knjižari Knjigica-gdje priča počinje u Bjelovaru, a za čitatelje u Srbiji u knjižarama Delfi.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.