Pronađi mir unutar sebe

Ponekad nas silna događanja i turbulencija emocija zna toliko zaokupiti, toliko preplaviti da jednostavno samo želimo izroniti iz svega toga i udahnuti zraka. Udahnuti život.

Poznato? Meni je definitivno, a vjerujem da je i drugima. Kad poželiš samo malo pobjeći od silne buke u glavi koja se stvorila i buke izvana koja ti ne da disati. Teško je, no ipak biraš pronaći taj mir koji ti je prijeko potreban.

Ne potiskuj sve ono što se događa unutar tebe, prihvati tu svoju tugu, nemoć, frustraciju, nezadovoljstvo, strepnju, strah, a zatim dopusti da prođu.

Proći će tek kad ih prihvatiš, jer nisu bez razloga došle. Sve ima svoje zašto i ponekad znaš odgovor, no ponekad i ne znaš. Nebitno, zahvali im i pusti.

To ćeš najbolje napraviti kada pronađeš svoj mir unutar sebe, kada uđeš u sebe i samo budeš u tišini. Pustiš misli da dolaze i prolaze. Jedino što trebaš je disati, naravno.

Neću lagati, nije lako, no kad znaš koliko dobrog ti donese onda se lakše i motivirati za to. Čak si možeš i zapisati negdje, iz kojeg razloga želim mir i što mi donosi. Tada će biti još lakše.

Vrijedi probati, zar ne?

Foto: Pexels

Ovdje dajem par savjeta onoga što meni pomaže povratiti mir unutar sebe.

  1. Svaki dan ZAHVALI na svemu što imaš, osvijesti obilje oko sebe i dopusti si osjetiti zahvalnost na svemu tome. Možeš i zapisivati svaki dan na čemu si zahvalna u tom danu. A onda kad je teško pročitaj što si zapisala i odmah će ti popraviti raspoloženje. Vjeruj mi.
  2. Izdvoji  barem 5min. da budeš sama sa sobom, zatvori oči i poslušaj se. Osluškuj svoje tijelo, osluškuj okolinu i samo diši. Tako se najbolje vraćaš sebi. Nakon nekog vremena možeš probati neku od tehnika opuštanja, ako već ne koristiš. Ima jako puno tehnika disanja ili predivnih meditacija koje će ti također podariti mir iznutra.
  3. PIŠI. Izaberi najljepšu bilježnicu koja će biti tvoj bijeg od svega. U nju zapiši sve ono što te brine, sve emocije koje osjećaš u ovom trenutku, sve želje koje želiš ostvariti, sve one najveće snove o kojima maštaš. Vjeruj mi, ponekad ćeš u toj bilježnici naći rješenje za neke izazove koji su pred tobom ili ćete podsjetiti na ono na što si zaboravila, a istinski te veseli.
  4. Izađi u prirodu, prošetaj, udahni svježi zrak, uživaj u čaroliji boja oko sebe, doživi ljepotu života.
  5. Maštaj i sanjari, da dopušteno je. Zamisli najljepšu kreaciju koju želiš živjeti, uđi u nju, osjeti je, živi je. Postoji predivna tehnika vizualizacije koja ti itekako može pomoći približiti se, a onda i živjeti tu predivnu kreaciju koju želiš.

Isprobaj nešto od ponuđenog i slobodno mi javi svoje dojmove. Želim ti mir u svakom danu i da ti taj isti donese samo najbolje u život.

Pročitaj još:
I sada, natrag u novo normalno…
Tri žene – priče o žudnji
Pa, dokle ćeš me lagati?

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.