Povijest moje budućnosti

Hm…što li sad to znači? 
Povijest moje budućnosti…
Želim te inspirirati i unijeti svjesnost u baš ovaj trenutak ovdje! SADA!
Kako to mislim? Neki dan sam pogledala unatrag.
Osam godina unatrag. I onda sam se vratila u ovaj dan ovdje.
Pa opet natrag pa opet ovdje.

Sjetila sam se kako mi je bilo tamo i tada. Što sam prolazila, o čemu sam razmišljala, koje sam dvojbe rješavala, okruženja napustila itd. Tad nije bilo jasnoće, dapače bilo je prilično nemirno i nejasno. Kaotično.

Danas i ovdje znam da se sastojimo od svoja tri djela, um, tijelo i duh. Ako s tim saznanjem skočim natrag u povijest, za mene je to tada izgledalo ovako:

UM – konstantni razgovori mene sa sobom, preispitivanje, krivnja, prosuđivanje sebe, traženja i analiziranja, očekivanja, nejasnoća, tuga, sram. Koja je bila moja vibra? Tada o tome nisam razmišljala, ali ako se vratim u ovdje i sada, znam da je osjećaj krivnje i srama najniža moguća vibra. A ja sam se osjećala tako samouvjereno.

TIJELO – tijelo je naravno pratilo ono što je um mislio –  sastojimo se od svoja tri dijela, i ona se prelijevaju. 15.kg  više nego danas. Neobjašnjivi osipi po  koži i fleke po licu. Nitko nije baš točno mogao reći od kud mi to, niti  kako da se toga riješim. A oči? Danas iz ovog mjesta ovdje kada pogledam slike iz tog vremena, sve piše u mojim očima. Ali tada ja to nisam vidjela. Slika je bila prilično nejasna.

DUH – Ajooj. Tada o tome nisam razmišljala. Tko bi o tome razmišljao kada imam sve i svašta što trebam rješavati. Pa moram biti odgovorna, zar ne? Obveze, djeca,  problemi, posao… riješiti ovo za ovoga i ono za onoga… tko će još o sebi misliti…. I duh je bio u skladu s onim što je  um mislio i tijelo pokazalo. Da postoji jedna velika praznina. Koja postaje sve veća.

Tada sve to nisam znala. Znala sam samo da se nešto čudno događa sa mnom, da ne mogu prestati voditi razgovore sa sobom…razgovore koji nikuda ne vode. Ne, nisam bila luda. Ali sam bila ludo povrijeđena. I moj um i moje tijelo su slijedili. Puno duže od tih osam godina živjela sam s tom povrijeđenosti i tugom u sebi. Nisam bila toga svjesna tada. Živjela sam život u skladu s integritetom kojeg sam kroz život izgradila.

Lojalna, posvećena, odgovorna, puna ljubavi.

Foto:Pexels

Danas iz ovog mjesta ovdje, kada pogledam u svoju prošlost. Vidim. Znam. Opraštam. I prihvaćam.

Lojalna, posvećena, odgovorna, puna ljubavi.

Svima, o s i m    s e b i.

Sreća da smo ipak dio prirode. Neotuđivi dio. Dio cjeline. U prirodi sve funkcionira. Postoje Zakoni. Postoji rast. Postoji sve što je potrebno za rast i ostvarivanje punog potencijala.

Zašto kažem sreća? Jer i mi to imamo. Imamo sve potrebno da bi otkrili, razvili i rasli u svoj puni potencijal. Imamo potrebne alate. Posjedujemo intuiciju, naš prirodni GPS. Tu su mašta, volja, ustrajnost i posvećenost. I ono najbitnije – svjesnost. Dodatni bonus. Jer nam treba inspiracija. Bez nje ništa. Nećemo se pokrenuti.

Pitaš se sada, otkud sad to? Nismo očekivali baš te alate, zar ne? Kako nam to može pomoći?

Za mene, ignoriranje moje intuicije dovelo me je do puta kojeg sam tada izabrala. Ignoriranje sebe, povećavalo je procjep između onoga što bi mogla biti (moj potencijal) i onoga što jesam u tom trenutku.

Isto tako kada sam izabrala slijediti svoju intuiciju, moj svijet se počeo mijenjati. Počela sam primjećivati neke nove mogućnosti, „slučajno“ mi je izletio neki oglas za neku „Inge Rock Akademiju“ osobnog rasta…. Nešto što sam uvijek voljela i slijedila. I to je bila prva točka moje budućnosti. Iza toga slijedili su svjesni izbori, posvećenost, uključivala sam maštu i usudila se maštati i vjerovati.

Vjerovati da ono što vidim kao svoj san može jednom biti stvarnost.

2013.g. kao polaznica Mastermind treninga kojeg i sama danas vodim, na pitanje „Gdje se vidiš za 5.g.?“ upisala sam „ Međunarodno cijenjeni i priznati coach“.

Da -nisam tada stvarno vjerovala u to. Naravno da ne, ali moj Mentor je. A ja, ja sam uz tu posuđenu vjeru krenula dalje i dopustila sebi maštati. Vjerovati i djelovati.

Sjećate se onih razgovora sa sobom, prosuđivanje, osjećaj krivnje i srama? Nestali su. Umjesto toga, moji razgovori su postali kreativni, gledali u mogućnosti i ostvarenja. Jedno po jedno, rješavala sam ono što sam trebala, radila zadatke, odgovarala na pitanja, reflektirala o svojim željama i izborima itd.

Da li sam tada znala što točno radim i igdje će me to dovesti?

Nisam.

Ali ono što jesam radila – slušala sam svoju intuiciju. I osjećaj u meni. Koji je bio jako dobar. Bila sam mirna i posvećena dok je vani bio neverin.

I pisala sam. Pisala sam svoje spoznaje, pitanja, razmišljanja.

Prije par dana završila sam svoju prvu malu zbirku razmišljanja s uputama i primjenom- GLEDAM TE.

Inspirirala me je želja da skratim put onima koji kao i ja, žele više i bolje, ali ne znaju što i kako.

TO je povijest moje budućnosti.

I ti možda danas stojiš na nekoj prekretnici a da to ni ne znaš. Ali osjećaš da želiš nešto promijeniti, ili ne želiš više nešto raditi ili želiš zamijeniti težinu koju osjećaš za nešto drugo. Ili ne znaš što želiš a znaš što ne želiš.

Znaj da je ovo trenutak u kojem kreiraš svoju budućnost. Jednoga dana ćeš stajati tamo negdje i gledati u ovaj trenutak ovdje.

Zašto ti sve ovo govorim?

Foto: Pexels

Jer te želim podsjetiti na ono što nam je priroda dala:

Intuicija – oslušni što ti govori, bez obzira koliko ti se to sada čudno činilo. Poslušaj je!

• Mašta –  dopusti sebi maštati, TO je odgovorno. Izaberi ona maštanja koja te inspiriraju na djelovanje

• Vjera – vjeruj u svoje snove i želje. Posudi vjeru u prvom trenu, dok ne stvoriš svoju

• Razvijaj svjesnost – uspori, neka ti netko pomogne postaviti prava pitanja, reflektiraj o  svojim odgovorima i izborima, izaberi ono što ti unosi lakoću

• Budi ustrajna i posvećena – rastemo kroz izazove, i život nas stalno iznova testira da li stvarno želimo ono što smo izabrali. Ako vjerujemo u sunce, iza svakog neverina vidimo sunce

• Rasti u svoj puni potencijal  – jer ti to možeš

Da, to možda nisu alati na koje si navikla, niti rješenja o kojima si razmišljala. A opet, ako radiš sve isto kao i prije, i tvoj život i rezultati će biti isti. Ako radiš nešto što nikada nisi, i putem se osjećaš super,  i tvoji rezultati će biti takvi – novi i drugačiji i super.

Danas iz ovog mjesta ovdje, kada pogledam u svoju povijest i vratim se ovdje i sada, vidim, znam, prihvaćam i živim.

Sjećaš se moje izjave iz prošlosti: „ Živim svoj integritet – Lojalna, posvećena, odgovorna, puna ljubavi – ali prema drugima?“ Od onda do sada, smanjila sam onu prazninu, proučila i upoznala svoj integritet, i zamisli, isti je – Lojalna, posvećena, odgovorna, puna ljubavi – ali ovog puta prvo prema sebi.

TO mi je unijelo jasnoću, harmoniju, novo okruženje, nove odnose, nove prilike. Rast u svoj puni potencijal. Na mjestu straha, danas živi ljubav u svim životnim cjelinama, odabirima i djelovanjima. Kako to izgleda danas i ovdje kroz moja tri dijela:

UM – naučila sam i razvijam umijeće razmišljanja, otkrila da je to u stvari jedan od mojih prirodnih talenata tijekom cijelog života ( smiješno kako mi oduvijek govore – Yasmina, ne filozofiraj –  a ja nikada nisam bila svjesna tog dijela sebe). Odbacila puno onoga što mi nije koristilo i ostavila mjesta …. Pa bolje i prazno mjesto nego krivi odabir.

TIJELO – uh… 15 kg manje, lice koje zrači, oči koje sjaje. FIT. Iako imam punih 50.g. moja fizička statistika i omjeri kažu da moje tijelo ima 35.g. Kažu sasvim neka druga osoba. Zračiš.

DUH – duh je izabrao ljubav. Podršku, zajedništvo, prihvaćanje i zahvalnost. To su upute koje daje mojem umu, a tijelo slijedi.

Sve to je posljedica izbora biti lojalna, posvećenja, odgovorna i puna ljubavi prema sebi. Jer ono što si ti to je i tvoj svijet.

Napisano zvuči lako.

Nije lako i nisi svjestan onoga što radiš u tom trenutku. No ako pogledamo u svoju povijest, niti jedna nova vještina koju smo usvojili nije bila laka i odmah.   Ponavljam, slušaj intuiciju.

I jop nešto –  ništa od toga nisam postigla sama. A opet bez mene se ništa ne bi ostvarilo. Jer ja sam ta koja djeluje a djelujem jer vjerujem onima koji me podržavaju. Puno je trenera i mentora bilo i je i danas na mojem putu. Uz podršku puno brže rastemo.

Zahvalna sam na svakome od njih. I vraćam na isti način, podržavam druge. Jer znam da možeš ako hoćeš. Rasti u svoj puni potencijal je uvijek odličan izbor.

Ne možeš ni sanjati kuda će te dovesti. I koje će ti se sve mogućnosti otvoriti. Za kraj još jedna misao.

Izazovi nikada neće nestati. Oni su uvijek tu, da nas podrže u našim snovima i željama. Samo nas Testiraju  da li samo pričamo ili i primjenjujemo.

Ako primjenjujemo, uvijek ćemo proći svaki test. Svaki izazov. Na najbolji mogući način.

Život nas podržava.

Čovjek koji se osjeća podržanim, živi harmoniju i ostvaren život.

Prepoznati ćeš to po miru, skladu, osmjehu, sjaju u očima i bezuvjetnom ljubavi u srcu.

Ovo  je trenutak povijesti tvoje budućnosti.

Prepoznaj ga.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.