Posrami ženu – filozofija beauty industrije

Hej ti, da, ti što čitaš ovo – nemaš se čega sramiti…

Neki dan mi prijateljica prepričava kako je iz čiste znatiželje bila na testiranju stanja kože u jednoj kozmetičkoj kući. Rezultati su bili “alarmantni”: bore previše izražene, koža dehidrirana preko svake granice, podočnjaci, tonus u banani… i da ne nabrajam dalje.

Nakon posramljivanja da nije dovoljno dobra (lijepa) slijedi savjetovanje što sve TREBA kupiti da bi se koža popravila tj.da bi bila lijepa.

U ovih nekoliko rečenica je zapravo sažeta cijela filozofija beauty industrije – posrami ženu pa će kupiti sve što treba da bi popravila sve nedostatke koji su utvrđeni procjenom onog koji prodaje.

Mladim ženama se beauty industrija obraća sa savjetima što sve učiniti u slučaju katastrofe zvane prištić u subotu prije izlaska?

Image by StockSnap from Pixabay

Na taj način prekrasne mlade žene, svaki put kad izbije pristić, dobiju svoju dozu nesigurnosti i čežnje za nekom nerealnom ljepotom uz poruku da s njima nešto nije u redu.

Tijelo i tvoje savršeno biće NIKAD ne šalju poruku tipa: “s tobom nešto nije u redu”, “moraš se popraviti”, “nisi dovoljno lijepa, vitka, moderna, sexy…”


Tijelo šalje poruke tipa – “Hej, lakše malo s tom čokoladom.” Ili – “Odmori malo, godit će ti…”

Često mi se klijentice ispričavaju zbog vlastitog izgleda: “Ma da, imala sam posla pa se nisam nešto njegovala, nisam se stigla depilirati, ni na pedukuru, znaš sada mi nešto izbio prištić…”

Moj odgovor je uvijek isti – “Pa što??? Meni to ne smeta i nema veze s masažom, tijelo je tijelo.”

Ne kažem al’ pomislim – “Nemaš se čega sramiti!!!!”

Imaš bore, podočnjake, 10 kg viška, nisi stigla na depilaciju? Pa što?? Gdje su to propisani standardi ženske ljepote?? Na Instagramu? Fejsu? U dućanu s kozmetikom?

Imaš svoje razloge zašto si baš takva, s tobom je sve u redu, ne trebaš ništa, ne trebaš se popravljati! 

U svojoj okolini imam žene koje su prekrasne s 10 kg “viška”, s borama i podočnjacima i koje se smatraju lijepima. I okolina ih isto tako doživljava.

Nitko ne vidi kile viška jer samopouzdanje, mir, zdravlje, ljubav i unutrašnja ljepota puno vise sjaje od toga. Samopouzdanje pegla bore.

Photo by Maria Teneva on Unsplash

S tom istom prijateljicom, koja je bila na spomenutom testiranju kože (inače vlasnicom jednog luksuznog brenda prirodne kozmetike), sam zaključila kako naša organska, prirodna kozmetika i prirodni tretmani/masaže NIKOGA NE POSRAMLJUJU nego motiviraju žene da se probude i dobro osjećaju u svojoj koži ako i kad požele.

Želim da žene k meni dolaze iz zadovoljstva a ne iz straha i srama. Da se dođu opustiti, spojiti s prirodom, riješiti onog što im više ne treba i odmoriti umjesto popravljati se.

I onda kad se spojiš s prirodom zapravo prepoznaš što je za tebe dobro i ideš u tom smjeru! Odjednom se probudi onaj tvoj sjaj/ljepota, pod nazivom “jesi-li-se-ti-to-zaljubila” sjaj.

Onda, kad se prihvatiš, tada odlučiš odabrati za sebe najbolje: hranu, kozmetiku, tretmane i ljude koji ne zagađuju tvoj um, tijelo ni okoliš nego ga oplemenjuju i hrane.
Dalo bi se još o tome ali na kraju samo još jednom važna poruka svima koji ovo sad čitaju je:

S TOBOM JE SVE U REDU! DA, BAŠ S TOBOM!

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.