Ponašaš li se odgovorno prema sebi?

Inače ne gledam televiziju, međutim informacije ipak dođu do mene. Hvala Bogu, poprilično su filtrirane, tako da ne zamaram svoj život nepotrebnim, uglavnom negativnim vijestima.

Naravno, tu i tamo čujem priču o slavnom Corona virusu koji je ovih dana jako „popularan“ u svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

Također, i mi u Linea Snelli smo dobili iz Slovenije dopis da stavimo obavijest kojih uputa se pridržavati prilikom pojačanog rizika. Upute su da se peru ruke malo češće, da se maramica koristi jednom, a ne onako kako su nas učili u djetinjstvu da bacimo tek kad je potpuno iskorištena. Tu se još navodi da ukoliko klijentice osjećaju da su prehlađene ili bolesne, da ostanu doma i ne dolaze dok ne ozdrave. To je za najbolje dobro njih samih, ali i za sve ostale klijentice i djelatnice. Moram priznati da mi je bilo pomalo smiješno da to trebamo pisati, međutim neke klijentice uvijek dolaze polubolesne, a neki dan nam je došla klijentica na svoj termin i rekla, sad su mi rekli da imam upalu pluća…. Svi smo se pitali što radi tu, a ne doma u krevetu, ali eto… svi smo različiti..

Dakle, ipak sve treba pisati, a ni tada nismo sigurni da će se svi pridržavati.

Što ja želim reći? Želim reći da svi mi sve znamo, kao što malo dijete zna kad radi nešto „loše“. Sve znamo, imamo privilegiju što smo ljudi i imamo mozak, možemo čitati, pisati, sporazumijevati se, pričati, osjećati….

Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

A znamo li se odgovorno ponašati prema sebi i svom zdravlju.

Naravno da znamo, ali većinom samo teoretski.

Jer kad bi to bilo u praksi, kad bi jačali svoju snagu, imunitet i radost zdravom hranom, napitcima i lijepim mislima, vjerujem da nam Corona virus ne bi htio doći blizu jer virusi ne vole ljude koji su u punoj snazi, koji jedu hranu za energiju i koji životom koračaju uz osmijeh i njegujući divne odnose. Virusi vole oslabljene organizme i tijela, a većinom ta tijela nisu oslabljena zbog loše sreće već zbog nebrige ili nedovoljne brige da budemo zdravi, sretni i zadovoljni.

Ako voliš sebe kao što kažeš da se voliš, pokaži to prvo tako što ćeš osnažiti svoje tijelo lijepom brigom za njega, a svi mi znamo što to točno znači J

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.