Poanta je uvijek u svojatanju samog sebe

U razredu i na fakultetu kada bi se na  foru svi grohotom nasmijali, meni nije bilo smiješno. Odšutio bih, osvrnuo se i uhvatio tek jedan do dva ozbiljna izraza lica i na desetke usiljenih. Onih koji su se poveli za masom i odlučili se nasmijati samo zato što to tako treba. Ne treba i nije trebalo. 

Ne smijem se ako mi nije smiješno, jednostavno je. Biram neovisnost i slobodu. Nemam razloga sramiti se sebe, biram svoju osobnost i ono u što sam odrastao. Biram svoj potencijal.  Ne želim biti tek dijelom ukoričene mase koju predvode lideri koji su si sami dali tu ulogu. Nametnuli su se količinom. Ja ću birati tko će me voditi ili ću biti lider svog tima. 

BIRAJTE I VI.

Danas si  ionako  sve biraš; životnog partnera, poslodavca, odjeću pa i to kome ćeš se i čemu nasmijati. Neću biti pristalica komfora, na kraju tapkanje u mjestu nikuda ne vodi. Svaki trenutak je naš izbor, a život je toliko ispunjeniji kada učite, rastete, povezujete se i ostavljate tragove radeći upravo ono što i kako želite. 

Poanta je uvijek u svojatanju samog sebe. 

Zato sam jednom pitao kolegicu iz klupe pored zašto se smije, rekla mi je da joj je smiješno. Pitao sam je i da mi objasni, nije znala. 


Desio se drugi put, situacija u kojoj su se opet svi smijali. Pogledala me, ja se nisam smijao. Odšutila je, spustila je svoju olovku na papir i počela nešto crtati. Nije uhvatila moj izraz lica puno puta prije toga, nije vjerovala u moć izlaska iz zone komfora i drugi pravac.

 Na pitanje:”Zašto je njih više?” imam jednostavan odgovor, a to je zato što ih je bilo više na početku. Samo što snaga na kraju nije u kvantiteti, kvaliteta je ključ. Poanta liderstva je biti primjer, a nematenje. Nije u podizanju glasa, već tumačenju situacije.

 U ovom slučaju, oni koji se smiju reda radi nisu snaga suprotnog tima, zato što ne znaju što rade, a možda i pripadaju nama. Tamo su jer vjeruju u moć komfora. Ja ne.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.