Pandemijsko Valentinovo – kako originalno iznenaditi bolju polovicu?

I dok neki izbjegavaju Dan zaljubljenih, neki stvarno vole taj dan kada mogu iznenaditi svoju bolju polovicu slatkim poklončićem ili iznenađenjem. Osobno vjerujem da svaki dan treba biti dan kad ćemo si pokazati koliko se volimo. No, budući da sam većinu svog života bila solo na Valentinovo, potajno sam sretna da je ove godine situacija drugačije.  

Zašto uopće slavimo Valentinovo?

Dan je nazvan po svetom Valentinu, a legenda glasi da su 14. veljače, dva Valentina bila pogubljena od strane cara Klaudija II. Vjeruje se da je Katolička crkva uspostavila Dan svetog Valentina kako bi odala počast ovim ljudima. Štoviše, moguće je da je jedan od tih ljudi, sveti Valentine od Ternija, tajno održavao vjenčanja za rimske vojnike protiv careve želje, što ga je, na neki način učinilo zagovornikom ljubavi.

Photo by Ylanite Koppens from Pexels

No, ove je godine malo teže smisliti način na koji ćeš izraziti svoju ljubav. Pandemija od nas zahtjeva da budemo još kreativniji, a ovo su neke ideje koje ti mogu poslužiti kao inspiracija za ovo neobično Valentinovo.

1. Napravi album sa slikama. Nekad davno sve bi lijepe fotografije završile u albumu, dok danas završe eventualno na Fejsu. Većina fotografija stoji samo u mobitelu i rijetko ih kad pogledamo. Album s najljepšim uspomenama u protekloj godini (ili od kad se znate) može biti divan poklon na kojeg se čak može pustiti i koja suzica.

2. Razlozi zašto te volim. Za ovaj jednostavan, a efektan poklon ne treba puno. Kutijica ili staklenka, šareni papirići i malo dobre volje. Napiši svojoj boljoj polovici razloge zašto ju voliš, podsjeti je na neke lijepe trenutke ili napiši zašto si zahvalna.

3. Napravite nešto što već dugo niste. Valentinovo ove godine pada na nedjelju što znači još više opcija nego u tjednu. Možete otići na planinarenje, na izlet, u šetnju. Možete otići na more na kavu ili se popeti na vrh brda i otvoriti bocu vina. Ili popiti vino na moru! WOW.

4. Unajmite dadilju i odmorite. Valentinovo ne mora trajati cijeli dan, nekima je dovoljno dva sata mira i tišine. Unajmite dadilju i pogledajte film, vodite ljubav ili jednostavno odspavajte – male stvari čine sreću.

5. Skuhajte/naručite nešto otmjeno. Budući da restorani ne rade, vrijeme je za kućne čarolije. Postoji brdo recepata koji su toliko jednostavni, a fini da ih bez problema možete napraviti čak ako i niste neki vrhunski majstor u kuhinji. Ili varijanta broj dva: naručite otmjenu večeru. Upalite svijeće i dodajte svemu romantični ugođaj. Počastite se i uživajte.

6. Potraga za blagom. Upotrijebi sitnice i malene zagonetke kao tragove za stvaranje zabavnog, interaktivnog lova na blago koji će ga poslati na putovanje kako bi pronašao glavni poklon, poruku ili čak tebe koja ga čekaš na kraju potrage (može čak biti i u nekom seksi izdanju).

Savjet koji ti može pomoći:

Nemoj se naljutiti ako je zaboravio. Iako smo već neko vrijeme bombardirani sa svih strana s crvenim srcima i reklamama, moguće je da je jednostavno zaboravio. Umjesto da totalno poludiš, sjeti se da je to zapravo samo izmišljeni dan. Zato ranije osmisli neke aktivnosti koje možete raditi zajedno ili kupi poklon koji možete koristiti zajedno. Naručena otmjena večera bit će fina i tebi, a njemu samo kasnije uvališ račun. Isto vrijedi i za tebe ako zaboraviš – nemoj se kriviti. Nakon što završiš sve obaveze za taj dan, uvijek se možeš izvući “poklon bonom za masažu”. Prije spavanja malo opustite jedno drugo.

Pročitaj još:

Možeš li živjeti najbolju ljubavnu priču?

Kako sam jedva preživjela prekid i što mi je rekla moja terapeutica

Smanjiti očekivanja od sebe i drugih – evo kako

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.