Neroznanost preporuča: slušanjem ove pjesme smanjite tjeskobu za do 65%

Sigurno znaš da je u današnjem užurbanom životu najvažnije paziti na stres s kojim se svakoga dana suočavaš.

Kada stvari na poslu i u tvom osobnom životu postanu teške (a svakome se to dogodi prije ili kasnije) svatko poseže za metodama, tehnikama i raznim drugim alatima kako bi se smanjila stresna reakcija.

Dijelimo s tobom jednu glazbenu poslasticu koja dokazano smanjuje stres i pomoći će ti da se osjećaš smirenije i bolje.

Naime, prema dr. Davidu Lewis- Hodgonsu iz Mindlab Internatinal koji je proveo istraživanje utjecaja glazbe na smanjenje tjeskobe i stresa ova pjesma je stvorila veću opuštenost od bilo koje druge glazbe testirane do sada. Slušanje ove pjesme rezultiralo je nevjerojatnim 65% smanjenjem osjećaja tjeskobe kod ispitanika.

Pjesma je nastala u suradnji Marconi Uniona sa zvučnim terapeutima tako da njene pravilno raspoređene harmonije, ritmovi i basovi pomažu usporavanju rada srca, snižavaju krvnog tlaka i smanjuju lučenje kortizola.

Kada je u današnje vrijeme riječ o smanjenju stresa, to treba biti prioritet jer sve veći broj istraživanja pokazuje da stres povećava rizik od srčanih oboljenja, pretilosti, depresije, astme i još mnogih drugih oboljenja.

Još je tu i nekoliko zabrinjavajućih istraživanja provedenih na Stanfordu i Hravardu koja su pokazala da je stres na poslu u Americi češći uzrok smrti nego što su to dijabetes, Alzheimer i gripa zajedno.

U ovom dobu bombardiranja stresom sa raznih strana, znanstenici su složni oko jednoga.

Ako želiš da ti um i tijelo traju moraš ih naučiti odmoriti.

Kako je ova pjesma kod mnogih slušatelja prilikom istraživanja dovela do pospanosti i opuštanja mišića, dr. David savjetuje da je ne slušate dok vozite jer može biti opasno.

Ali svakako ju pustite barem jednom prije spavanja.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.