Moje vrijeme -moja sreća

Nažalost, kada su nam dani ispunjeni gustim rasporedom i brojnim obavezama, mnogima se čini naprosto nemogućim naći vrijeme za sebe. Vrlo često se smatra i da vrijeme koje provodimo ne radeći ništa što je važno za posao ili obitelj, je naprosto neproduktivno ljenčarenje.

Međutim, ono nam je važno skoro koliko i zrak koju dišemo, voda koju pijemo i hrana koju jedemo. Ono je ključno ako želimo izbjeći mnoge zdravstvene probleme poput oslabljenog imuniteta, bolesti srca ili bolesti probavnog sustava. A i naše mentalno stanje uvelike ima koristi kada malo zastanemo, odahnemo i posvetimo se samo sebi.

Daje nam priliku da promislimo o situacijama u kojima se nalazimo, ponašanjima ljudi oko nas, te vlastitim postupcima. Nekada se potrebno odmaknuti kako bi mogli sagledati sve i donjeti odgovarajuće odluke.

Odnosi u obitelji također imaju koristi kada se malo osamimo.

Ono nam daje priliku da se suočimo s vlastitim emocijama, te pronađemo način kako se s njima bolje nositi.

Ono što je iznimno važno je da nam omogućava da se ponovo povežemo sa sobom i probudimo svoju intuiciju. Kada smo sami sa svojim mislima, strahovima, nesigurnostima i sumnjama tek tada možemo istinski ući u dubinu svoje duše i otkrivati duboko ukorijenjena uvjerenja koja nas koče da budemo ono što istinski jesmo i da radimo ono što nas ispunjava i usrećuje.

Ne smijemo zaboraviti da i naša produktivnost i kreativnost treba prostora za slobodu. Vrijeme za sebe daje priliku mozgu da slobodno luta neopterećen pravilima, rasporedima i zahtjevima drugih. Tada imamo mogućnost otpustiti kočnice i izraziti sav svoj potencijal.

Photo by Alina Vilchenko from Pexels

U početku mnogima je teško naći tih pet minuta za sebe. Ali jednom kada učine taj prvi korak shvate da tijekom dana mogu naći i više od tih pet minuta. Uvide da je potrebno samo malo dotjerati dnevni raspored kako bi pronašli vrijeme za sebe. Prepustite se užitku pijenja svog omiljenog napitka. Meditirajte, vježbajte, razgovarajte s prijateljicama ili čitajte knjigu. Što god da učinite samo za sebe pomoći će vam da se lakše nosite s izazovima koje vam život donosi iz dana u dan, te da rastete kao osoba.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.