Moberi – psihopati i sociopati na radnom mjestu

Prvo sveobuhvatno djelo na temu mobinga u Hrvatskoj autorice Blaženke Rogan progovara o temi koja je prisutna ali još uvijek stigmatizirana.

Autorica, stručnjakinja u području mobinga, napisala je ovu korisnu i vrijednu knjigu na znanstven i istodobno popularizacijski način.

Knjiga obuhvaća znanstveno i stručno dokazive i dokazane te praktično primjenjive postavke o društvenom fenomenu mobinga, i to u radnim odnosima. Izvoran je doprinos stručnom proučavanju mobinga, pomaže u njegovu otkrivanju, te strategijama kako se s njim suočiti i kako ga prevladati.

Knjiga realno oslikava problem mobinga kao „tihog i perfidnog ubojice” radnika na radnome mjestu. Zahvaljujući tomu, svakomu tko je pročita pomoći će da otvori oči i shvati kako ono što mu se događa na radnome mjestu nije slučajnost, već štetno djelovanje s namjerom. Nerijetko se nameće zaključak da su radnici u raljama psihopata i sociopata potpuno indiferentnih prema ljudskoj patnji i mukama.


Sustavna podjela u sadržaju knjige i stručan pristup suprotstavljaju se iluzijama i dezinformacijama o onome što se u današnjem svijetu rada doista zbiva. U Hrvatskoj se moraju probuditi zakonodavac, pravosuđe, poslodavci (vlasnici i članovi uprava društava), radnici i sindikati, ali i obrazovne institucije koje trebaju poučavati o mobingu kao o našoj stvarnosti te o štetama koje on čini.Vlastito iskustvo autorice kao žrtve mobinga posebno je motiviralo autoricu kako bi se odvažila napisati ovu sadržajno i koncepcijski originalnu knjigu. Želeći ohrabriti sve žrtve mobinga, može se samo reći: Ne bojte se, odvažite svjedočiti istinu jer imate pravo na zaštitu vlastitog dostojanstva, zdravlja i života!

Ova knjiga namijenjena je znanstvenoj i stručnoj te široj javnosti, žrtvama mobinga, moberima i svjedocima mobinga, poslodavcima i njihovim predstavnicima, članovima uprava, direktorima, rukovoditeljima, radnicima i njihovim predstavnicima sindikatima, povjerenicima za zaštitu dostojanstva radnika, političarima – koji imenuju uprave društava i poduzeća, predstavnicima zakonodavne vlasti, predstavnicama sudske vlasti, sucima, odvjetnicima, učenicima i profesorima srednjih škola i fakulteta pogotovo onima koji slušaju ili predaju predmete iz psihologije, sociologije, medicine, ekonomije, radnog prava i etike.

Knjigu možete nabaviti na linku https://shop.skolskaknjiga.hr/moberi-psihopati-i-sociopati-na-radnome-mjestu.html ili u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.