Masaža lica – zašto je važna i kako je pravilno izvesti

Jutarnji ili večernji rituali trebali bi biti vrijeme koje posvećujemo sami sebi. Masaža lica trebala bi pronaći mjesto u svakodnevnoj rutini jer tih nekoliko minuta vraća osmijeh na lice.

Zašto su masaže lica odlična stvar?

Lice i vrat sastoje se od čak 57 mišića te o njima ovise punoća i tonus kože. Koža je priljubljena tik uz mišiće te prati njihov oblik, bilo da su čvrsti i „podignuti“ ili opušteni i oslabljeni. Prepustimo li mišiće prirodnom procesu starenja, oni postupno slabe, mišićna se vlakna smanjuju, produžavaju i konačno atrofiraju. To rezultira borama te opuštenom i ovješenom kožom. Određene masaže tretiranjem mišića mogu smanjiti bore i usporiti pojavu novih. Kao što tijelo ima benefite od tjelovježbe, i lice ima dobrobiti od masaže, bez obzira na vašu dob, jer njome stimuliramo mišiće koji inače nisu aktivni.

Koje su dobrobiti masaže lica?

  • Uklanja napetost i stres s čeljusti, vježba mišiće te pomaže u postizanju oblika lica kakav biste zapravo trebali imati.
  • Manipulacija i masiranje kože znači povećan protok krvi u tom područje. Više krvi u koži znači više kisika u koži, a samim time i više hranjivih sastojaka. Masažom lica se kožu budi i stimulira na veću proizvodnju kolagena.
  • Masaža lica stimulira limfni sustav te reducira tekućinu koja uzrokuje natečenost. To potiče prirodan proces čišćenja kože od viška nakupljene tekućine i toksina. Rezultat su, primjerice, manje natečeni podočnjaci te istaknutije crte lica.
  • Masaža mišića lica pospješuje brže izbacivanju toksina i onečišćenja koji mogu prouzročiti nepravilnosti na koži.
  • Poboljšava se cjelokupna struktura lica, tako da nastaje manja potreba za botoksom ili filerima.
  • Masaža lica stimulira endorfine, pomaže u njihovu opuštanju te koži omogućava zdraviji izgled.
Masaža lica
Photo by Sora Shimazaki from Pexels

Kada masirati lice?

Idealno bi bilo lice masirati i ujutro i navečer. Dovoljno je da njezi lica posvetiš nekoliko minuta više dok čistiš kožu ili nanosiš kremu za lice. No, koristi ovog tretmana možeš osjetiti masiraš li lice samo nekoliko puta tjedno.

Čime masirati lice?

Za sve tipove kože i dobne skupine preporučuju se ulje od kokosa ili jojobe ili krema na bazi hijaluronske kiseline koja odlično nadoknađuje vlagu. No masažu možeš napraviti i uz bilo koji hidratantni proizvod koji koristiš. Za masažu lica ti ne treba nikakav poseban alat, prsti će biti skroz dovoljni. No, na na tržištu postoji nekoliko uređaja i masažera za lice uz koje možete postići bolje rezultate u kraćem vremenu: roleri od žada ili metala koji poboljšavaju cirkulaciju, stimuliraju limfnu drenažu te poboljšavaju apsorpciju kozmetičkog proizvod.

Upute za masažu lica:

Pročitaj još:

Ideje za zdravi doručak na brzinu
Glava gore, prsa van – savjet koji je lakše primijeniti uz Elicina AV Eco kremu
RECEPT Čokoladna granola za sretan početak dana

Izvor: healthline.com

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.