Mala škola zdravog ručka

Nakon Male škole zdravog doručka Marina Obradović krenula je s Malom školom zdravog ručka, a s obzirom na veliki interes, kaže da će vrlo brzo pokrenuti i radionicu zdrave večere.

Za korak dalje i nove tematske radionice motivirali su je polaznici koji su toliko bili oduševljeni konceptom i njezinom energijom da su sami tražili nove teme i zajedničko kuhanje.

Što kuhati sutra prema istraživanjima jedno je od najtežih pitanja stoga je Marina  odlučila barem djelomično dati odgovor i pomoći svima s planiranjem i kuhanjem u  zdravijoj varijanti.

Kao i u svemu, najvažnije su ideje i organizacija, a pri tome se može i uživati posebno kada je uključena cijela obitelj, od nabavke do kuhanja.

I baš zato je radionica zdravog ručka namijenjena i odraslima i djeci, a kako bi potaknula sve veći broj ljudi da se zdravije hrane, bolje organiziraju, što više izbjegavaju brzu i masnu hranu te trajno usvoje nove navike.

Foto: Privatna arhiva Marine Obradović

Radionice su odlično posjećene i interes je sve veći, a moguće je doći sam, u paru ili s djecom koja se posebno vesele novim okusima. Inače, kuhanje ima i terapijski učinak jer nas dovodi u potpunu povezanost s trenutkom i tako čistimo um od svih dnevnih obaveza, zadataka i briga koje nas tište. Uz to, pomaže da napravimo preokret u prehrambenim navikama i vašem odnosu prema hrani, prema sebi i prema drugima.

Koncept radionice je radni što znači da nakon upoznavanja i uvoda, polaznici dobiju recepte te sami pripremaju obroke na radnim jedinicama koje su potpuno opremljene. Na svakoj radnoj jedinici su po 2 osobe ili maksimalno 3 ukoliko roditelj dođe s dvoje djece. Nakon što svi pripreme svoje obroke, a radi se o ukupno do 16 obroka, ovisno o broju polaznika, svi zajedno prezentiraju pripremu i slijedi degustacija. Sve što ostane, polaznici mogu ponijeti kući za dan poslije ili za degustaciju ostalim ukućanima. Sve recepte polaznici dobiju putem e-maila nakon radionice što im olakšava daljnju organizaciju obroka, kupovinu i samu pripreme.

Radionice se održavaju u prostoru Enzite na Zagrebačkom velesajmu gdje je lako doći autom ili gradskim prijevozom.

Cijena po osobi iznosi 300,00 kn, za roditelje koji dođu s djetetom cijena je 450,00 kn (jedno dijete), a roditelji s dvoje djece će platiti 550,00 kn. Moguće je da djeca od 11 godina na više budu sama (bez roditelja) na radionici, za što je cijena 300,00 kn.

Foto: Privatna arhiva Marine Obradović

Od obroka pripremaju burgere od puretine koji su posebno zanimljivi najmlađima, pizzu od pirovog brašna, rižoto od tikve, juhu od mrkve i krumpira s listićima badema, povrtni gulaš sa slanutkom, salatu od kvinoje s povrćem i orasima, piletinu sa suhim šljivama opijenu šljivovicom, mafine od heljde, mrkve i špinata i još puno toga.

Polaznici dobivaju upute gdje kupiti koje namirnice, koliko jela mogu stajati u hladnjaku, kako se organizirati za nekoliko dana unaprijed i kako prilagoditi jela svom ukusnu na razne načine.

 Mala škola ručka namijenjena je svima koji žele usvojiti nove navike, promijeniti dosadašnji način života, osjećati se dobro, biti puni energije i učinkoviti te žele trajno promijeniti životni stil kvalitetnijom prehranom ili onima koji samo žele nove ideje.

Za prijavu kliknite na link  https://pricejednekuhace.hr/mala-skola-zdravog-rucka/

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.