Koliko si duguješ?

Koliko puta si napravila nešto, zbog čega se nisi dobro osjećala?

Koliko puta si pregazila svoje vrijednosti kako bi usrećila druge?

Koliko puta si rekla DA, dok je sve u tebi govorilo NE?

Koliko puta si išla protiv sebe kako bi udovoljila svijetu oko sebe?

E da, toliko duguješ sebi. Za svaki taj put.

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Zar to nije dovoljno dobar razlog da IMAŠ vrijeme koje ćeš odvojiti za sebe onda kad ti je potrebno, bez imalo grižnje savjesti. Nisu li to dovoljni razlozi da IMAŠ vremena raditi sve što te veseli i družiti se s ljudima koji te usrećuju? Uz to, imaš pravo ići za svojim snovima, ciljevima, željama. Jer i ti ZASLUŽUJEŠ to, zar ne?

Najdraže pitanje koje slijedi: Ali kako? 

Često tu postoje razmišljanja: “Iznevjerit ću svoje najbliže”, “Pa što će okolina misliti o tome?”, “Hoću li ikada naći ovako siguran posao?”, “Ali rekli su da bi trebala drugačije, rekli su da je to bolje za mene” Slobodno nastavi niz…

Kada ideš kroz život, mnogi ti pišu pravila po kojima ćeš živjeti. Neka dozvoljavaš, neka ne. A najteže je reći NE onima koje voliš. No, nemoj da ti bude teško. Oni su svoja pravila izabrali, kao što i ti imaš pravo izabrati svoja.

Moja očekivanja su da oni koji me vole žele da sam sretna i žele sve najbolje za mene. Tako da u redu je reći NE njihovim pravilima i živjeti po svojima. 

Jer toliko si DUGUJEŠ..

Zanimljivo je koliku krivnju osjećamo kad dugujemo nekom drugom, a ne trepnemo kad dugujemo sebi. Nažalost, to je normalno, pa nas ne dira.

Misliš da ne dira?

Razmisli još jednom.

Photo by cottonbro from Pexels

Znaš onu frustraciju, tjeskobu, nervozu unutar tebe, koja se javi u intervalima, ponekad ni ne znaš zašto je tu, pa onda ona tuga koja izaziva plač i ljutnja koja izaziva nemir. 

E to ti je znak, da te dira. To je ona istinska JA koja traži da je napokon čuješ, da joj se posvetiš i da joj daš, za početak, bar 10% od onog što si konstantno davala drugima.

Probaj i iznenaditi ćeš se. 

Da ponovimo, jer i TI ZASLUŽUJEŠ.

Jer toliko si DUGUJEŠ.

Pročitaj još:
4 koraka kako naći vrijeme za sebe
6 razloga zašto je važno naći vrijeme z
a sebe
13 životnih lekcija koje uspješni ljudi rano nauče


Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.