Koja je tvoja rutina za mir? Ovo je moja!

Mirnoća života svakome od nas iznimno je važna. Iz mira dolaze divne ideje, energija i zdravlje. Ja sam kreirala svoju osobnu rutinu za mir kojom se vodim i koja mi uvelike pomaže u svakodnevnom funkcioniranju.

Moja rutina za mir izgleda ovako:

  1. Pred kraj svakog dana, pogledam u kalendar otprilike što me čeka sutra i napravim okvirni plan. To mi daje jednu mirnoću zbog „kontrole“ situacije.

2. Budući da znam koliko je važno spavanje, mirno i u tišini, svaku noć odlazim na spavanje oko 22:30 – 23h.

3. Prije spavanja, nakon što sam napravila okvirni plan za sutrašnji dan, ispraznim glavu baš kao što bi ispraznili džepove traperica prije nego ih ubacimo na pranje. U mojoj sobi nema televizije, premda mi ni u stanu skoro nije potrebna jer je mjesečno upalim samo nekoliko puta. Dakle odlazim spavati i ako mi se nekim čudom ne spava, umirim se i uskoro usnem.

4. Budim se uglavnom oko 6h. Ponekad je to i ranije, ovisno o obavezama, ali svakako najčešće spavam cca 7h. Budući se do jutra praktički ne mrdnem, kad se probudim sam potpuno svježa i naspavana Mogu sve.

5. Ustajem i pripremam limunadu s mlakom vodom te doručak.

6. Doručak mi je najčešće graham pecivo s maslacem te šalica kave sa stevijom i bademovim mlijekom. Ponekad pojedem i zobene pahuljice sa chia sjemenkama i jogurtom. Nije mi film da moram stalno izmišljati što ću jesti jer ovakav doručak obožavam i mislim da ga se nikad neću zasititi.

Doručak je za mene najvažniji obrok i najvažnije vrijeme koje provodim sama sa sobom, svojim mislima i planovima za izvanredan dan. Nikad ga ne preskačem. Čak i kada idem na put pa se budim u 4 ujutro, doručak je obavezan. On mi daje energiju i polet.

7. Što se tiče ostalih obroka u danu, tijelo mi se toliko naviklo jesti svaka 3 sata tako da me unutarnji sat uvijek podsjeti da bih trebala nešto prizalogajiti.

U mojoj torbici se uvijek nalaze orašasti plodovi koji ne dopuštaju da pregladnim što bi me dovelo do toga da pojedem prvo što mi se nađe pod ruku kao npr. čokoladu ili neku buhtlu iz pekare. Nemojte misliti da ja nikad ne skrenem s puta. Učinim to nekad i svaki dan, ali bitno je da smo 80% u zdravim navikama.

8. Ručak nije uvijek kuhan jer jednostavno nije, međutim opet ću izabrati najbolji mogući u tom trenutku. Ako nisam uzela jelo od doma i ne mogu pojesti ili naručiti nešto konkretno (meso, prilog, salata ili neki čušpajz), dogodit će se da ću kupiti komad sira i pojesti pureći narezak ili neki sendvič s integralnim kruhom…. Nije tragedija. Ali dok ne uđemo u štos da znamo što je najbolje za naše tijelo, planiranje i organizacija su nam najveća pomoć. Bilo bi odlično svako jutro već znati što ćemo sutra jesti cijeli dan. Bar otprilike.

9. Kasnije opet neki grčki jogurt ili slično i lagana proteinska večera.

Kada ovako jedemo, naše tijelo ima energiju i ne skuplja višak masnoća. Naravno, ako jedemo prevelike količine, stvoriti ćemo neke rezerve koje nam nisu potrebne.

HRANA JE OTROV I LIJEK. Sve ovisi o nama.

10. Kretanje je drugi najvažniji segment potreban za zdravlje. Ja vježbam 2-3 puta tjedno.

Budući sam vlasnica centra za oblikovanje tijela Linea Snella u Novom Zagrebu, imam izuzetnu privilegiju da dane za vježbanje „odradim“ u svojoj zelenoj oazi.

Nikad nisam bila luda za vježbanjem, ali taj osjećaj poslije me uvijek natjera da minimalno 2 puta tjedno dođem ranije na posao i živim ono u što vjerujem i o čemu pričam.

Jako je važno da nađete nešto što će vam se koliko toliko svidjeti i da ne budete prestrogi tj. da ne očekujete sada odmah da odlazite 5 – 6x na vježbanje jer će vam brzo dosaditi. Budite umjereni i realni te za početak svakako odredite minimalni tjedni posjet teretani, pilatesu, plesu, vježbanju kod kuće ili Linea Snelli.

Na primjer možete si reći: svaki tjedan ću vježbati 2-3x. I to ispoštujte. Svi imamo isto vremena dnevno na raspolaganju. Najuspješniji ljudi samo to vrijeme odlično rasporede i organiziraju.

Ono što vam sa sigurnošću mogu reći je da, kada sebe dovoljno volite, kada odlučite uvesti zdrave navike vježbanja i prehrane, puno bolje ćete se osjećati i imati više energije što će rezultirati da ćete biti učinkovitiji i da nećete doći doma umorni i sjesti pred tv nego ćete se s osmijehom posvetiti sebi, svojoj djeci, partneru, obitelji….. što rezultira zdravljem i većim zadovoljstvom.

A zadovoljstvo može osjećati osoba koja je učinila sve da se osjeća dobro, zdravo i pozitivno.

Koja žena je najljepša?

ZADOVOLJNA ŽENA.

Dozvoli i ti sebi da si postaviš svoju rutinu za mir. Uzmi olovku i papir i zapiši kako možeš promijeniti ili primijeniti nešto od moje rutine.

Dozvoljeno je preuzimanje do 600 znakova, uz obavezan link na http://inkubatorsrece.com/

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.