Knjiga o strahu – kako pomoći djeci u ovim nesigurnim vremenima

Prošle godine u izdanju Školske knjige za djecu u dobi iznad 9 godina izdana je Knjga o strahu.

Više nego ikada u ovim nesigurnim vremenima gdje smo suočeni s raznim nesigurnostima važno je djeci približiti strah i naučiti ih kako se s njime nositi.

Foto: Školska knjiga

Pred vama je velika knjiga o strahu za malene plašljivce i za one neustrašive. Čitajte je od početka, od kraja ili iz sredine, to zapravo ni nije važno. Strah je dio života! Je li vam ikad palo na pamet da se ne morate brinuti zbog straha? Znate li što se zbiva u mozgu kad se bojite? Postoje li ljudi koji se nikada ne boje? Je li moguće zlorabiti strah? Jeste li znali da se slonovi boje miševa i da se morski psi boje dupina? Zamislite strah u obliku tjeskobe, panike, fobije – ali i odvažnosti. Pridružit će vam se dječak po imenu Strahimir koji sa strahom prolazi kroz brojne pustolovine. I dobro će vas nasmijati! Čak i oni koji se boje svakoga grma mogu ići promatrati ptice. Uvijek će bolje proći oni koji uspiju priznati, imenovati i razumjeti svoje strahove.

U ovoj ćete knjizi naučiti sve o strahu i o tome kako se sprijateljiti s njim i pomoći djeci kako da krenu u novo polugodište hrabrija i ponija vjere u sebe i to da se mogu suočiti sa svim izazovima koje strah stavi pred njih.

Knjiga o strahu, Milada Rezková

Ilustrirali Lukáš Urbánek i Jakub Kaše

Dob: 9+

Pročitaj još:
S pjesnicima na izvoru inspiracije za 2021.
Bog nikad ne trepće – 50 lekcija za teške trenutke u životu
Mali ljudi, veliki snovi – serija biografskih slikovnica kroz koje maleni uče od najvećih

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.