Katarina Dropulić: Za mene je sreća sve što imam

IS: Predstavi nam se u par rečenica.

Borac za pravdu, kreativac i novopečeni poduzetnik. Krajem 2020.godine otvorila sam svoju malu agenciju s naglaskom na PR, osobni brending i društvene mreže. Želim pomoći malim poduzetnicima u ostvarenju njihov velikih snova. Volim komunicirati otvoreno i transparentno, a  takav način komunikacije i poslovanja donio mi je prave ljude u privatnom i poslovnom životu. Veliku pažnju polažem osobnom rastu i razvoju jer mislim da je ono temelj za svaki oblik uspjeha u životu. Ne čini nas isključivo posao kojim se bavimo nego i sve ono između. Jako volim fotografiju i kuhanje, pa u slobodno vrijeme radim zdrave iz glave slane i slatke recepte.

IS: Što je za tebe sreća?

Baš sam nedavno o tome razmišljala. Za mene je sreća imati krov nad glavom, jelo na stolu, zdrave i drage ljude oko sebe i baviti se poslom kojeg volim. Jako sam emotivna i altruistična osoba, a poseban sjaj u očima imam kad znam da sam nekome pomogla svojim savjetom, akcijom.. Prošla godina me naučila osvijestiti koliko sam sretna onim što već imam i koliko toga još mogu napraviti.

IS: Koja je tvoja jutarnja rutina za sretan početak dana?

Kad se probudim, obavezno se zahvalim na još jednom danu, obavim higijenu i napravim si sok od celera i smoothie. Trenutno radim od doma i izuzetno mi je bitno oko sebe imati ugodnu atmosferu. Sad sam u Dalmaciji, pa vidim i sunce češće no prije, haha.

Photo by Katarina Dropulić

IS: Kada bi imala jednu super moć, koja bi to bila?

Znate kako u filmovima o Harry Potteru imate čarolije koje rade ovo ili ono? E, pa ja bih htjela znati neku koja će pomoći ljudima da odagnaju svoje muke, pronađu sreću i zdravlje. Ukratko, htjela bih imati moć riješavanja problema!

IS: Tko/što ti je najveća inspiracija?

Najveća inspiracija i vjetar u leđa tijekom cijelog mog života su moje baka i mama. Obje borbene i hrabre žene imale su jako puno teških životnih izazova, ugroženo zdravlje i egzistenciju. Zadržale su entuzijazam, dostojanstvo i ogromnu količinu pozitivne energije, te se nakon svakog pada digle i krenule dalje! Mislim da sam od svake pokupila najbolje i jako sam im zahvalna na svemu što su za mene napravile i na svim lekcijama kojima me uče i dan danas!

IS: Na koji uspjeh si najviše ponosna u svom životu?!

Dugo vremena sam mislila da nemam razloga biti na nešto ponosna, no kad gledam s odmakom uistinu sam ponosna na sebe općenito. Na način na koji se ophodim s ljudima, na zdravu dozu samokritičnosti, na suočavanje s vlastitim egom i traumama i prevladavanjem istih. Imala sam poprilično izazovan život i jako sam ponosna koliko toga sam ostvarila, posebno u prošloj godini.

Katarina Dropulić

IS: Što je ono što te uvijek podigne kada stvari postanu teške?

Knjiga M.Scott Pecka počinje s rečenicom: „Život je težak“. Složila bih se s njim. Na dnevnoj bazi svi se suočavamo s manjim ili većim izazovima. Na neke od njih možemo izravno utjecati, na neke ne, no potrebno je osvijestiti u sebi način na koji reagiramo na njih. Promijeniti percepciju i u teškom razdoblju tražiti pozitivno zahtjevan je proces, ali nije nemoguć. Trudim se tad osvijestiti sve dobro što već imam i uhvatiti se u koštac s lošim.

 IS: Koja je tvoja najveća osobna transformacija?

Mislim da ona traje i dan danas, no samo ću reći da sam od osobe koja je bila izuzetno intovertirana i plašila se javnih nastupa, kamere, imala napade panike pri ispitivanju u školi postala osoba koja svakodnevno komunicira s jako puno ljudi, vodi i voli svoj posao koji se sastoji od komunikacije i samo komunikacije i javno iskazuje svoja mišljenja kroz tekstove na društvenim mrežama. I dalje sam osoba koja poprilično cijeni samoću, knjigu uz čašu vina ili čaj, no više nisam osoba koja se „boji“. Mislim da je strah najveći pokretač svih oblika bolesti i da je on ono što nas koči na putu ka ostvarenju naših osobnih i profesionalnih ciljeva.

IS: Da si slogan na majici, što bi poručila?

Ne moraš biti ni činiti ništa što ne želiš. 🙂

Pročitaj još:

Jan Bolić: Za mene je sreća moja obitelj, osobe koje su mi u srcu i pisanje

Sanja Plavljanić-Širola: Za mene je sreća dopustiti si biti tko jesi

Jelena Šangarelo & Rebeka Vegelj: Za mene je sreća

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.