Kako biti sretna SVAKOG dan?

Sretna sam svakog dana. Kako ti ovo zvuči? Neki će možda reći da to nije moguće, no Jacqueline Way otkrila je način kako da ostvari upravo to.

Jacqueline zapravo govori da najveća sreća dolazi iz davanja, a ne primanja. Kad poklonimo nekome nešto, materijalno ili nematerijalno, razina endorfina se podiže i odmah se osjećamo bolje. Osim što se podiže razina endorfina, smanjuje se razina kortizola, hormona stresa

Kako biti sretna svakog dana – upute

Kako bi provela u praksu svoju ideju, Way je odlučila naučiti svog trogodišnjeg sina benefitima darivanja. Ideja je bila da zajedno provedu jednu godinu darivajući druge oko sebe. Dakle, 365 dana pomaganja i darivanja svijeta oko sebe. Prvi dan su odnijeli deke u životinjski azil. Drugi dan su pokupili smeće na plaži. Treći da su razvrstali to smeće i naučili važnost recikliranja. Nakon nekog vremena započela je blog o njihovom projektu, a uskoro su mnogi bili zainteresirani za ovu ideju.

Sretna svakog dana
Photo by Austin Kehmeier from Unsplash

Nakon što je njezin projekt preuzela lokalna osnovna škola, Jacqueline kaže da joj je najveća sreća bila to što je vidjela da djeca razumiju važnost svojih akcija i da njihovo davanje može pomoći nekome drugome.

Mali znakovi pažnje koje pružamo ljudima oko sebe mogu učiniti svijet ljepšim i sretnijim mjestom: donirajte, volontirajte, pomognite susjedu, budite ljubazni prema strancu. To je način na koji anksioznost i depresija postaju sreća.

Budi sretna svakog dana – pomaži drugima oko sebe

Ovo su najvažnije stavke njezinog govora:

  • Primanjem poklona postaje sretni samo kratkoročno. Veća sreća dolazi od davanja i val pozitivne energije širi se dalje.
  • Ja pomognem tebi, ti pomogneš nekome drugome, taj netko drugi nekom trećem – dobrota se širi, inspirira i stvara nove ideje.
  • Budite ljubazni prema drugima. Pomognite onima kojima treba bez da očekujete nešto zauzvrat.

Pogledajte cijelu njezinu poučnu priču:

Pročitaj još:

Katarina Dropulić: Za mene je sreća sve što imam
Barbara Grgić: ”Sreća je melodija koja ti grli srce”
Sanja Plavljanić-Širola: Za mene je sreća dopustiti si biti tko jesi

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.