Jogom protiv raka – online humanitarni događaj

Joga brand Melon & Lime i dobrotvorna organizacija “Yoga for Cancer” udružili su snage s učiteljima joge iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske kako bi u zajedničkom online joga eventu podigli svijest o raku dojke.

Listopad je Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Rak dojke najčešća je vrsta raka među ženama, a svake godine u svijetu od njega oboli 2,1 milijun žena. Srećom, vrlo je izlječiv ako se otkrije dovoljno rano. Cilj ružičastog listopada je povećati svijest šire javnosti o ovoj vrsti raka, značaju njegovog ranog otkrivanja i važnosti zdravog načina života.

Foto: Melon&Lime

Za tu priliku, hrvatsko – slovenski brend Melon & Lime udružio je snage sa njemačkom organizacijom “Yoga for Cancer” te povezala učitelje joge iz Slovenije, Hrvatske i Njemačke u jedinstvenoj online dobrotvornoj akciji “Pink October Yoga”.

Nedjelja, 11. listopada, bit će u potpunosti posvećena vježbanju joge. Tijekom dana održat će se čak sedam različitih satova joge kako bi svi mogli pronaći odgovarajući sat i prisustvovati mu iz udobnosti svog doma.

Kotizacija će stajati simboličnih 5€ po satu a prihodi od cijelog događanja donirat će se kroz dobrotvornu organizaciju “Yoga for Cancer” udruzi Europa Donna Slovenija, koja pruža podršku pacijenticama i njihovim obiteljima tijekom i nakon liječenja raka.

Poveznica između joge i raka nikako nije slučajna. Gotovo svi među nama poznaju ženu koja je bolovala od raka dojke. Njihove priče govore o traumatičnom iskustvu dugotrajnog liječenja, umora, boli i straha – što ako liječenje ne uspije ili se rak vrati?

Joga je izuzetna praksa koja ne samo da pomaže na fizičkoj razini, već ima i blagotvoran učinak na um, smiruje i opušta. Redovita praksa djeluje preventivno, pomaže u borbi sa svakodnevnim stresom i pomaže jačati imunološki sustav. Na više razina pomaže pacijenticama tijekom medicinskog liječenja: ima detoksikacijski učinak, jača tijelo, kralježnicu i imunološki sustav, pomaže postupno povećavati pokretljivost i fleksibilnost, pomaže u upravljanju boli i osjećajima straha i tjeskobe te, posljednje, ali ne najmanje važno – pomaže u održavanju pozitivne slike o sebi nakon napornog liječenja.

Foto: Melon&Lime, Rebeka Vegelj i Jelena Šangarelo

“2018. godine saznala sam da imam rak dojke. Zahvaljujući redovitom vježbanju joge oporavila sam se izuzetno dobro od kemoterapija i operacije. Shvatila sam tad još bolje koliko je moćna joga. Ubrzo sam počela davati satove joge drugim pacijenticama u klinici u kojoj sam se oporavljala, shvatila sam da je to postao moj poziv. Postala sam učiteljica joge, a ubrzo nakon toga specijalizirala sam se za rad s oboljelima od raka”, kaže kaže Stephanie Neumann, osnivačica dobrotvorne organizacije “Yoga for Cancer”. Organizacija radi s učiteljima joge i partnerima širom svijeta, kako bi organizirala satove joge i događanja poput ovog, te kako bi kroz donacije podržala druge organizacije sa sličnom misijom.

“Jogom protiv raka” međunarodni je online događaj. Pet satova joge bit će vođeno na engleskom, jedan na slovenskom i jedan na hrvatskom jeziku.

Raspored događanja – 11. listopad 2020*
9:00 – 10.00 – Ana Pirih: Morning Yoga (engleski jezik)
10:30 – 11:30 – Lovro Čampa: Yoga Vini (slovenski language)
12:00 – 13:00 – Maja Dakskobler: Vinyasa Flow (engleski jezik)
13:00 – 15:00 – pauza za ručak
15:00 – 16:00 – Stephanie Neumann: Healing Yoga (engleski jezik)
16:30 – 17:30 – Sarah Elsing: YIN yoga (engleski jezik)
18:00 – 19:00 – Maja Ranogajec: Vinyasa Flow (hrvatski jezik)
19:30 – 20:30 – Katarina Tavčar Možina: Temple of the Moon (engleski jezik)

Program događanja by Melon&Lime

“Izuzetno sam zahvalna svim učiteljima joge koji su u tren oka prihvatili sudjelovati u ovom događanju. Drago mi je da će sudionice moći iskusiti tako raznolik program u samo jednom danu. Bit će tu ponešto za potpune početnike, za one koji žele fizički zahtjevniji trening, kao i za one koje će tražiti opuštajući nedjeljni trening”, kaže Rebeka, polovica ženskog dvojca iza Melon & Lime, slovensko-hrvatskog branda šarene i inovativne opreme za vježbanje joge.

Za više informacija o događanju, posjetite stranicu ili zapratite Melon & Lime i !Yoga for Cancer” na društvenim medijima:

Melon & Lime Instagram i Facebook

“Yoga for Cancer” Instagram

* Simbolična donacija od 5 € potrebna je za sudjelovanje u individualnom satu joge. Tijekom događaja moguće je posjetiti više predavanja jer u rasporedu nema preklapanja. Radionica Stephanie Neumann namijenjena je pacijenticama koje se oporavljaju od liječenja raka i za nju nema kotizacije. Sve donacije idu udruzi Europa Donna Slovenija za pomoć pacijenticama za vrijeme ili nakon liječenja.

Web stranica događaja: https://melonandlime.com/pages/yogaforcancer

Yoga for Cancer web stranica: https://www.yogaforcancer.de/

Yoga for Cancer / Happie Haus društveni kanali: https://www.instagram.com/happiehausberlin/

Melon & Lime web stranica: https://melonandlime.com/pages/landing-page

Melon & Lime društveni kanali:

Instagram: https://www.instagram.com/melonandlimemats/

Facebook: https://www.facebook.com/melonandlimemats/

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.