Jesi li žena koja drži do sebe?

Priznat ću ti, imam jedno malo tajno zadovoljstvo koje znaju samo moje najbliže frendice i muž. I jako mi se zbog toga smiju. To im je nespojivo samnom.

To zadovoljstvo je gledanje reality showowa. Ne svih, ali među njima je i Gospodin Savršeni. Ja, kao netko tko ne gleda TV mjesecima, pratila sam taj show. Malo se toga sramim, al šta je tu je.

Nego, jedna od protagonistica tog showa koja je non stop imala full make up od jutra do mraka, rekla je da za nju žena koja se ne šminka ne drži do sebe. To me navelo da se pitam – tko je zapravo za mene „žena koja drži do sebe“?
Sve je bio potencirano i nekom raspravom na facebooku ispod članka o tome kako žena koja drži do sebe danas mora nakon 40te na botox. E to se već kosi sa svime u što vjerujem. Ne botox, nego činjenica da su bore znak da ne brineš o sebi. Kad se sve toliko iskrivilo?! Bore su znak da si živjela. Da si se smijala. Da si se ljutila. Da si plakala. Bore su znamenje proživljenih uspona i padova, života samog. Kada su one postale nešto poput pokvarenih zubiju?

Image by Rizal Deathrasher from Pixabay

Za mene je žena koja drži do sebe, ona koja voli sebe. Ona koja se sređuje kad joj se „čefne“ i zato što želi, ali je sasvim slobodna biti i potpuno bez šminke. Žena koja se kreće na bilo koji način, ispcrpljivanjem u teretani, šetnjom ili plesanjem, sasvim je svejedno. Žena koja gradi mišiće i žena koja uživa u oblinama koje neki smatraju viškom. Žena koja se osjeća zdravom i trudi se podizati svoju energiju. Žena koja zna reći ne, uživati kad kaže da i zna kako ostati vjerna sebi.

Žena koja drži do sebe govori svoju istinu. Djeluje i kad se boji. Daje si odmora, njeguje se kako njoj paše. Pazi na izgled na svoj način. Poštuje sebe, a onda i druge.

Jesi li ti žena koja drži do sebe? Što to za tebe osobno znači?

www.angels.com.hr

www.ivkaarmandatodorovic.com

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.