Jer ti to zaslužuješ – ovog Valentinova pokloni sama sebi nešto

Kroz svoju sam mladost bila uglavnom solo za Valentinovo pa sam nekako prestala doživljavati taj dan kao nešto što se slavi. To mi je postao dan koji ću jednostavno ignorirati, proslaviti ga s frendicama ili jednostavno kupiti sama sebi nešto. Sad sam u sretnoj vezi, ali imam sreće pa niti moj dečko nije neki veliki fan Dana zaljubljenih: on je naručio serum za bradu, a ja budilicu. I poznavajući nas – on će zaboraviti da je to u nedjelju, a ja se neću naljutiti. Ili obrnuto.

No, sigurno neću propustiti priliku da sama sebi kupim nešto pod krinkom „Valentinovo je i ja volim samu sebe”.

Ovoo su moji savjeti kako počastiti samu sebe:

Kupi si nešto lijepo. Evo baš neki dan moja je prijateljica Petra otišla u dućan prirodne kozmetike i kupila si sve ikad. Šampon, gel za tuširanje, sapun, losion za tijelo – kaže da je to njezin poklon samoj sebi.

Skuhaj sama sebi nešto fino. I inače volim isprobavati neke nove recepte, a Valentinovo je samo razlog da skuham nešto u obliku srca. Jedne sam godine sama sebi ispekla kolačiće u obliku srca i sve ih sama pojela. Gušt najveći.

Organiziraj planinarenje s ekipom. U nedjelju kažu lijepo vrijeme pa je planinarenje s društvom idealna opcija. Pogotovo ako si slučajno solo pa se bojiš da bi se mogli uhvatiti neki negativni osjećaji zbog te činjenice.

Počasti se knjigom. Inače si volim opravdati svaku kupnju, a ima li boljeg razloga od „volim sama sebe“. Moj jedini problem je što više nemam praznih polica za knjige.

Kupi sama sebi buket cvijeća. Zašto bi bilo čudno da dođeš u cvjećarnu i kupiš sama sebi prekrasan buket koji će ti osmijeh na lice svaki put kad uđeš u sobu?

Photo by Ylanite Koppens from Pexels

Kupi si seksi donje rublje. Već nekoliko godina moje frendice i ja odemo u ciljani shopping za nečim seksi. To može biti grudnjak, gaćice ili pidžama. Ima li boljeg osjećaja kad se otuširaš i obučeš nešto svileno?

Butelja finog vina. Ili nekog drugog finog alkohola. Idealna nedjelja može biti čaša nečeg finog u društvu prijateljica ili čaša nečeg finog i dobar film ili serija. Ako si propustila, tu je lista serija nakon kojih ćeš se osjećati bolje.

Priušti si mali wellness. Iako vjerovano ne možeš otići na masažu jer je nedjelja/ sve rezervirano već tjednima unaprijed, možeš se sama opustiti kod kuće. Napravi si kupku, lakiraj nokte, stavi masku na lice, napravi pedikuru. Napravi sve ono za što inače nemaš vremena.

I zapamti, Valentinovo je samo jedan običan dan. Možeš ga ignorirati i biti tužna jer si solo, ali možeš ga pretvoriti u Dan ljubavi i pružiti ljubav sama sebi.

Pročitaj još:

Pandemijsko Valentinovo – kako originalno iznenaditi bolju polovicu?

Možeš li živjeti najbolju ljubavnu priču?

Ljubav prema sebi

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.