Jelena Šangarelo & Rebeka Vegelj: Za mene je sreća

Ako uživaš u jogi a još nisi čula za hrvatsko-slovenski brend Melon&Lime ovo je prilika da na zabavan način upoznaš dvije inspirativne žene koje stoje iza njega.

Jelena Šangarelo i Rebeka Vegelj skupile su svoja znanja i hrabrost te kreirale sasvim posebne prostirke za jogu pastelnih boja povezane s aplikacijom koja nudi vježbe joge za sve koji je prakticiraju, bili početnici ili vrlo iskusni vježbači.

Foto: Melon&Lime

Vodila ih je ideja da joga treba biti zabavna, a kako podržavamo sve što u ljudima budi sreću i zabavu zamolili smo ih da nam odgovore na nekoliko pitanja koja su izrazito motivirajuća.

Predstavite nam se u par rečenica.
Jelena: Ime mi je Jelena, grafički sam dizajner i co-funder tvrtke Melon & Lime.Volim život, kišu, snijeg, sunce, sve što srce čini sretnim, samo da nije konstanta i dosadno 🙂
Rebeka: Bok, ja sam Rebeka. Trenutno sam direktorica joga/wellness brenda Melon & Lime, po obrazovanju sam restauratorica a po duši polu-riba i polu-vještica.

Rebeka i Jelena -privatna arhiva

Što je za tebe sreća?
Jelena: Sreća je svaki dan i njegova nepredvidljivost, sreća je neočekivana, mistična, treba joj se prepustiti. Sreća može biti sve, ako baš tako želiš 🙂 Kad-kad zaboravim na to, no svakodnevno se pokušavam prisjetiti da sam sretna zbog svega što me okružuje i zbog onih koji me okružuju.
Rebeka: Svježi zrak, kretanje i dobra glazba.

Koja je tvoja jutarnja rutina za sretan početak dana?
Jelena: Maženje sa svojim ukućanima, zatim uređivanje i ospobljavanje za nadolazeći dan. Nadam se da ću uskoro uključiti i redovnu joga praksu. Svako jutro trudim se biti nasmijana, manje mrzovoljna… no ne znam da li mi uspijeva, morate to pitati mog muža 🙂 
Rebeka: Najbolje se osjećam kad uspijem održavati rutinu s kojom smo s dečkom počeli kad smo se prošle godine vratili iz Indije. Ovako je išla: dizanje prije izlaska sunca, wc i pranje zuba, hladan tuš, 45 min joge, 45 min meditacije, doručak, bicikliranje do ureda na posao. 🙂 No, ova rutina zahtjeva dosta discipline i tokom lockdowna ranije ove godine nismo osjetili potrebe da se tako rano budimo, jer nam je ured bio u dnevnom boravku, pa se rutina malo izgubila. Svejedno svaki dan ujutro radimo barem 30 min joge ili nekog drugog istezanja, popijemo kavu zajedno i meni je super taj dio bicikliranja na posao jer obožavam svježi jutarnji zrak. 

Kada bi imala jednu super moć, koja bi to bila?
Jelena: Jako zanimljivo pitanje. To bi bila teleportacija 🙂 
Rebeka: Imam prijatelja koji može zaspati bilo gdje, to može biti na tulumu ili vani u parku, nema veze – on kad je umoran zaspi. Ja na žalost nemam tu sreću, trebam “idealne” uvijete: potpunu tišinu i tamu, što je često problem, jer ipak živim u stanu u bloku. Tako da sam ponekad malo ljubomorna na tu njegovu super moć. 🙂 Ako to nije dovoljno “super” onda bi izabrala da mogu disati pod vodom, jer mi je voda i sve što se sakriva u njoj najčudesnija stvar ikad. Na moru obično više ronim nego plivam i svakako više plivam nego što se sunčam.

Foto: Melon&Lime

Tko/što ti je najveća inspiracija?
Jelena: Nemam konkretno jednu stvar koja me inspirira. Volim lijepo u svim nišama umjetnosti, volim dobrotu, volim posebnost. Svatko tko ili što ima neku od tih karakteristika utječe na mene.
Rebeka: Čini mi se da me je u životu najviše inspirirala sestra jer je od uvijek imala ciljeve i ambicije puno veće od mjesta (pa i od države) u kojem/kojoj smo odrastale. Uvijek kad imamo “sestrinske” razgovore joj kažem da bi sigurno bila potpuno druga osoba da nisam odrastala s njom.

Na koji uspjeh si najviše ponosna u svom životu?
Jelena: Trenutni najveći uspjeh mi se čini to što sve manje i manje marim o tuđem mišljenju, što automatski bolje utječe na moj dizajnerski rad.  Vrlo sam ponosna na brand iza kojeg stojim.
Rebeka: Sa 10 godina sam bila treća u skijanju na utakmici u našem selu. Šalim se. Mislim, to je istina ali nije ono na što sam najviše ponosna. 🙂 Možda sam najviše ponosna na to da sam se dovoljno ohrabrila da sam pokrenula svoj posao iako nitko u mojoj obitelji nije “poduzetnik” i recimo da toga nemam u krvi. Jako volim učiti nove stvari i puniti svoj “katalog iskustva” i sigurno smo kroz priču sa Melon & Lime s Jelenom naučile ogromno stvari zbog kojih sigurno sada drugačije gledamo na svijet.

Foto: Melon&Lime

Što je ono što te uvijek podigne kada stvari postanu teške?
Jelena: To obično budu neke neočekivane sitnice koje dobijem u teškim trenutcima od prijatelja ili osoba s kojima radim. Ljudi oko mene znaju kad i što reći, zato im hvala.
Rebeka: Moja terapija obično sastoji od duge šetnje i slušanja glazbe. Naučila sam isto biti malo više ponosna na stvari koje sam već postigla i u trenutku kad nije sve najbolje ne fokusirati se samo na loše stvari.

Koja je tvoja najveća osobna transformacija?
Jelena: Naučila sam zauzeti stav, no trebala bi još dosta napredivati u tome hihi 🙂
Rebeka: Paaa vjerojatno iz restauratorice u poduzetnicu.

IS: Da si slogan na majci, što bi poručila?
Jelena: Why not now?
Rebeka: Kao što bi rekao Kurt Cobain: OHWELLWHATEVERNEVERMIND.

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.