I sada, natrag u novo normalno…

Novogodišnja poruka urednice

Osobni rast i razvoj neka bude svakodnevna praksa- a ne nešto što ćeš staviti u kalendar i bezglavo juriti prema tome.

Svake godine veselim se početku Nove godine. Tih nekoliko dana za mene imaju neobičnu čar i nekako mi daju nadu, želju i volju i energiju koja me potiče krenuti i ostvariti sve ono što želim.

Svake godine praznici između Božića i Nove godine budu pretrpani obavezama, trudim se obaviti sve što se očekuje od mene, posjetiti sve koje trebam posjetiti i svima meni dragima pružiti onu pažnju koju bi željela ali kroz godinu ne stignem u potpunosti.

Ali nakon Nove, veselim se tom nekom zatišju od obaveza, posvećivanju sebi i prilici da napravim refleksiju godine iza sebe. Međutim, ove godine to prvi puta nisam napravila i ne znam kada ću. U ovom trenutku mi nikakav cilj kojega stavim pred sebe nema neki veliki smisao.

Foto:Pexels

Inače ako godinu ne započnem s planovima, shemom rada po mjesecima, aktivnostima koje ću obavljati, meni koja sam izrazito “doing” osoba ništa nema smisla. Čini mi se propuštam energiju novoga, energiju stvaranja, energiju početaka…. Jer naučila sam da sve bude obavljeno baš kako sam naučila…

Sve što se dogodilo krajem prošle godine nekako mi je pokazalo koliko je to što se tako hvatam nekih navika i dio mene mi ne dozvoljava da stanem zapravo vrlo budalasto.

Sve oko mene ukazalo mi je na to da je zapravo svaki dan početak Nove godine, da je svaki dan novi početak i da mogu odgoditi svo planiranje za onda kada ja želim.
Da je 1.1. još samo jedan dan u kalendaru. I da nikada ne napravimo sve što je cilj za jednu godinu u samo jednom danu.
Odlučila sam da će mi sustavno planiranje iz dana u dan, praćenje moje energije, uzemljenje i vrijeme za mene biti cilj i to cilj koji će mi pomoći da kreiram svaki novi dan prema onome što mogu i što mi je taj dan važno.
I ma koliko taj napredak i pomak bio spor znam da će donijeti puno značajnije i važnije transformacije.

Foto: Pexels

Stoga ako se osjećaš isto kao i ja, pozivam te da pustiš bilo kakav osjećaj razočaranja jer još nisi ništa isplanirala, jer nisi postavila nove ciljeve i čini se da nisi spremna za Novu godinu onako kako bi željela. I sjeti se – život je cjeloživotni projekt. Svoju godinu, kako i svaki svoj dan možeš početi ispočetka- kada god ti to želiš.

I ako nisi ušla u Novu sa već definiranim ciljevima -to bolje. Ja priželjkujem biti više kao ti.

A ako jesi – pokušaj biti malo više kao ja…

I kako god odlučila, sjeti se da si važna i prema sebi budi blaga i nježna… Nakon svega što si prošla to i zaslužuješ <3

Pročitaj još:
Razmišljati pozitivno ili ne?
Život u čarobnom toku

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.