Detox uma – jednostavne metode do sreće, ispunjenosti i bistrine

U proljeće se puno priča o detoxu tijela nako duge zime, ali često zaboravljamo da je našem umu i mozgu također potreban detox.

Detox od napetosti, nervoza, svakodnevnog zagađenja uma informacijama sa svih strana potrebniji je danas nego ikada prije. Pandemija koja je još uvijek prisutna, prikovala nas je sve više uz sve vrste ekrana gdje sjedimo ili ležimo puno više nego što je uobičajeno.

Također statistike nam govore da je konzumacija alkohola u Hrvatskoj u velikom porastu kao i nezdrava, neživa hrana. Sve to ima velik utjecaj na naš mozak.

“Tisuće umornih, živčano rastrojenih, pretjerano civiiziranih ljudi počinje otkrivati da je odlazak u planine odlazak kući. Divljina je potreba”

-John Muir
Foto: Mozaik knjiga

Knjiga Detox uma, David Perlmutter, dr.med i Austin Perlmutter dr. med. s Kristin Loberg, Mozaik knjiga (2020). cjelovit je vodič na putu detoksikacije tijela, uma, emocija i energije.

Kroz mnoštvo savjeta i ideja otkriva kako suvremeni način života utječe na naše zdravlje, sreću i odluke, te kako nas sve to u velikoj mjeri čini robotima.

Velika vrijednost ove knjige je što nudi konkretne savjete kroz holistički pristup promatrajući cjelovitost našeg bića. Tako kreće od digitanog detoxa i savjeta kako se odvojiti od tehnologije a približiti stvarnim odnosima i vezama i u njih ulagati, preko detoksikacije tijela, kretanja, važnosti meditacije i vremena za sebe te gotovim desetodnevnim programom za detox uma. Važno je da ćete u knjizi naći ne samo recepte za bolji život, već i recepte za jela koja će pomoći obnavljanju moždanih funkcija i reguliranju hormonskog i energetskog balansa.

Kada pogledamo da su autori ovoga vodiča dva vrhunska liječnika, David Perlmutter dr. med. licencirani neurolog s brojnim priznanjima i istraživanjima te Austin Perlmutter, dr.med. specijalist interne medicine sa znanstvenim istraživanjima s područja iscrpljenosti i depresije to joj daje ozbiljnost i primjenjivost savjeta i metoda koji su u njoj izneseni. Stoga ako razmišljate o detoksikaciji, povećanju energije i kvalitete života ovo je knjiga koju preporučamo nabaviti ove sezone.

Pročitaj još:
RECEPT Čokoladna granola za sretan početak dana
5 knjiga koje mora pročitati svaka žena
Izbor – knjiga koja će vratiti nadu bez obzira na sve

Foto: Pexels, pixabay, unsplash

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.