Crtanje uz čašu vina – idealan hobi za tebe i prijateljice

Nova godina vrijeme je i za nove odluke. Neki će krenuti u teretanu, neki će dati otkaz, neki ostati trudni, a neki će poželjeti pronaći novi hobi. Ako si u ovoj zadnjoj skupini i još si k tome kreativna, onda možda imamo nešto idealno za tebe. Ako još i k tome voliš popiti dobro vino, oduševit će te program koji nudi Paint&Vine Zagreb.

IS: Od kuda ideja za ovakav projekt?

Ideja za slikanje i vino dolazi iz SAD-a. Već dugo je dobro prihvacena i pomalo se proširila Europom. Dugo smo putovali i radili na kruzerima, a prije 2 godine smo se doselili u Zagreb. Pošto je Zagreb glavni grad Hrvatske očekivali smo da će biti mnogo ovakvih i sičnih aktivnosti, no iznenadilo nas je kada ih nažalost nije bilo. Odlučili smo realizirati tu ideju i tako stvorili projekt Paint&Wine

Foto: Ines Ibrišević

IS: Tko se sve može prijaviti na radionicu?

Na radionicu se mogu prijaviti svi. Nemamo određenu dob strosti, bitno je da ste pozitivni ili spremni na nešto novo i drugačije. Naravno potrebno je da imate barem 18 godina da bi ste mogli uživati i u čašici vina.  A za djecu imamo posebne radionice koje su zamišljene tako da roditelji provedu kvalitetno vrijeme sa svojom djecom.

Foto: Paint&Vine


IS: Je li potrebno neko predznanje u slikanju?

Naravno da ne! 🙂 Eventi su prilagođeni za ljude koji nikad nisu slikali ili kako nam mnogi polaznici kažu nisu držali kist u ruci još od osnovne škole. Imamo umjetnika koji vodi naše sudionike i detaljno objašnjava kako da se naslika određena slika. Za svaki event imamo odabranu sliku.

IS: Kako to funkcionira u online verziji?

Nažalost pošto nam trenutna situacija ne dozvoljava rad u studiu pronašli smo drugačije riješenje, a to je Paint & Wine Online event tj. slikanje od kuće.  Evente organiziramo putem platforme Google Meets. Na isti način vodimo korak po korak i pokazujemo kako da se naslika zadana slika. Možete sudjelovati sa svojim materijalom, a ako nemate  dostavljamo ga unutar grada Zagreba. Iako nismo u mogućnosti fizički pomoći kao u studiju, i dalje stojimo sudionicima na raspolaganju i možemo im pomoći sa savjetima kako da stvore svoje remek djelo.

IS: Kolika je cijena jedne radionice i što je sve uključeno?

Cijena za online evente ovisi, da li  ste se  prijavili za sudjelovanje sa svoj materijal ili bi ste htjeli da vam mi osiguramo sav potreban materijal.  A cijena za radionice u našem studiu je 150kn i uključuje sav materijal za slikanje, stručno vodstvo, ugodna atmosfera i slika koja ste naslikali naravno ostaje vama. Po dolasku mi vas častimo čašom vina kako bi ste se opustili i dobili inspiraciju 😉 

IS: Kakvi su dojmovi ljudi koji dođu na radionicu?

Iz našeg iskustva polaznici dolaze ponekad nesigurni i skeptični da će rezultat biti dobar te često kažu da su antitalenti za slikanje.  Neki dolaze nasmijani i kako god da ispadne slika nije toliko bitno, bitnije je da su se zabavili. A dojmovi nakraju eventa su uvijek isti – prezadovoljni, nasmijani ljudi, očarani i ponosni na sebe što su uspijeli stvoriti nešto i provesti kvalitetno vrijeme na kvalitetan način. 2 i pol sata kreativnost, smijeha i vrhunskog vina.

Mi s naše strane uvijek se trudimo da su svi zadovoljni i da ih “natjeramo” da se opuste i uživaju. To nam je bila glavna misao i vodilja kada smo se odlučili pokrenuti naš projekt. Nadamo se da ćemo se vrlo uskoro vratiti u studij i ponovno družiti se sa našim sudionicima!

Nema vam druge nego probati ovo, a znam iz iskustva da nećete požaliti. Bila sam s prijateljicama već nekoliko puta i moram priznati da nam je to postala jedna od najdražih zajedničkih aktivnosti! Živjela umjetnost!

Foto: Ines Ibrišević

Pročitajte još:

Crtanje kao tehnika istraživanja nesvjesnog

Mandala -krug za opuštanje i upoznavanje

DOKOLIČARENJE JE POTREBNO – imaš li uopće vremena za dosadu?

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.