Biznis nije egotrip. Biznis je davanje i služenje.

Pročitala sam sjajnu knjigu „Soul centered leadership“ . Preporučam je svim poslovnim ženama koje za sebe smatraju da su iole otvorena za duhovne teme, pri čemu ne mislim na duhovne obnove, levitiranje, vortekse i sve slično što većini budi otpor. Mislim na vođenje sebe, svog biznisa, svojih zaposlenika na način koji proizlazi iz vlastitog osjećaja usklađenosti, poštovanja sebe i drugih ljudi, iz želje za služenjem drugima.

Autor je R. Michael Anderson, MBA, osnivač tri uspješne software tvrtke, predsjednik Odbora za „svjesni kapitalizam“ u San Diegu, trenda koji sve više uzima maha na globalnom nivou, a temelji se na svjesnom vođenju ljudi, na osobnom razvoju i edukaciji. Ajmo ukratko reći da razvija sustav koji je suprotan sadašnjem – ne zasniva se na egu, nego na duši. Duša pritom nije religijski pojam, nego označuje povezanost sam sa sobom i nastupanje iz vlastitog osjećaja sigurnosti, povjerenja, empatije, tolerancije, razumijevanja, suosjećanja, samopouzdanja, samopoštovanja i ostvarenja svih svojih potencijala. Temeljna premisa je –  strast kao pokretačka snaga, poštivanje svojih osobnih talenata kao darova, da bi SLUŽILI DRUGIMA.

Dakle, dosadašnje vrijednosti okrećemo naopačke. Ne radimo za profit, radimo za dobrobit, a profit je nuspojava. Ne nastupamo iz straha, iz ega i iz nesigurnosti. Ovo će mnogima zvučati kao hipijevska naklapanja i utopija, no jasno je kao dan da nas je dosadašnji sustav vrijednosti kolektivno doveo do trčanja za statusom, za novcima, do svakodnevnog dokazivanja svoje vrijednosti, do ganjanja (lažnih) slika uspjeha, posljedično i do narušenog zdravlja, gubitka slobodnog vremena, privatnosti, osobnog mira i osjećaja sreće i smisla….

Dakle, duhovnost i biznis nisu nespojivi pojmovi.

Biznis nije egotrip. Biznis je davanje i služenje.

Više informacija o knjizi i autoru:

https://www.linkedin.com/in/tallmikey/

https://soul-centered-leadership.com/homepage

Dozvoljeno je preuzimanje do 600 znakova, uz obavezan link na http://inkubatorsrece.com/

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.