Ah ta kiša!

Evo danas sam se sjetila kiše. Možda zbog toga što dok hodam vrućim gradskim asfaltom, dobro bi mi došlo da me malo rashladi. Iako mislim da bi mi mnogi zamjerili takve misli – jer kiša je nužno zlo.

Kiša je valjda najomraženija prirodna pojava. Na pojavu sivih oblaka i kapljica, sve se otkazuje – odlasci na kavu, druženja, okupljanja, igra u parku… I sama sam bila takva. Čim bi vidjela prve kapi, moji planovi bi pali u vodu.

A onda sam počela učiti od sina. Kada bi vidio da pada kiša, žurno bi obukao svoje gumene čizmice i zvao me da idemo van skakati po lokvama. Njemu kiša nije predstavljala nešto grozno i nepotrebno. Zapravo u njoj je vidio odličnu priliku za zabavu i veselje. A i moram priznati da je skakanje po lokvama pravi gušt bez obzira koliko godina imali. Probajte i vidjet će te da sam u pravu!

Nažalost mnogi ju pokušavaju izbjeći umjesto da nauče kako plesati na kiši. Baš kako idemo i kroz život, ne trebamo se s njim boriti, već ga prihvatiti i s njim plivati. A upravo nam se tako nešto dogodilo neki dan. Iako sin sad već ima deset godina, još uvijek je zadržao to svoje dječje razumijevanje prirode koje je imao kada je bio puno manji. A to je da smo svi dio te prirode i da smo međusobno usko povezani, te da možemo uvelike utjecati na svijet oko sebe. Energetski svi smo jedno!

Photo by Matthias Zomer from Pexels

Evo što se točno dogodilo. Prošli tjedan sin je rekao da bi išao u zoološki vrt, pa samo isplanirali da u petak i odemo. Isto tako je rekao da bi rado da pada kiša kako bi u gradu bilo malo svježije. U petak u jutro smo se probudili uz udaranje kapljica po našem prozoru. Međutim, njega to nije nimalo omelo u planovima. On je samo rekao da mi ipak idemo u zoološki. Da se samo treba dogovoriti s kišom. Sat vremena prije nego što smo trebali krenuti, oblaci su se razišli i zasjalo je sunce. I mi smo proveli predivno popodne u parku uz savršenu dnevnu temperaturu. Za razliku od prijatelja koji su otkazali odlazak zbog kiše.

Ono što nas djeca uče je da se trebamo prepustiti bezbrižnosti i uživati u trenutku. Jer kada se prepustimo, tada se spojimo s prirodom i sve bude onako kako smo htjeli. Naše misli, želje i riječi imaju veliku moć i djeca to znaju!

Pročitaj još:
-Rad od kuće uz djecu – Nemoguća ili izvediva misija?
- 10 dječjih zapovijedi roditeljima
- 6 stvari koje si govoriš a blokiraju tvoj uspjeh

Ostale objave

INSTAGRAM

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter u nastavku i nikada ne propustite najnoviju objavu.